NAJUKUSNIJI UŠTIPCI OD POVRĆA I SIRA: Brzi i mekani, savršeni za početak dana
Ako volite da jedete uštipke, a ipak biste da probate nešto drugačije, onda vam predlažemo da isprobate i ovaj recept. U testo dodajte raznovrsno povrće i sir, a onda ih ispržite.
Sastojci:
- 400 ml mleka
- 1 jaje
- 1 pakovanje suvog kvasca
- 1 kašika šećera
- 1,5 kašičice soli
- 540 g brašna
- 150 g kupusa
- 1 šargarepa
- 1 crvena paprika
- 1 zelena paprika
- 1 crni luk
- 1 veza peršuna
- 100 g tvrdog sira
Priprema:
U posudi pomešajte mleko, šećer, suvi kvasac, jaje i sve dobro promešajte. Ostavite da se aktivira nekih 10 minuta, pa dodajte prosejano brašno i umesite testo. Pokrijte providnom folijom i ostavite da odstoji pola sata.
U testo dodajte rendani kupus i šargarepu, pa sjedinite. Zatim dodajte seckanu papriku, crni luk i peršun. Na kraju dodajte i rendani sir, pa sve lepo promešajte da se svi sastojci dobro sjedine.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
NEODOLjIVO SAVRŠENSTVO UKUSA: Gibanica s pršutom, slaninom i kačkavaljem
10. 03. 2024. u 07:00
LAŽNA PITA SA POVRĆEM: Najukusnija pita bez kora koju ćete redovno praviti
29. 02. 2024. u 12:53
MERKELOVA PROGOVORILA O PUTINU: Jednu stvar posebno istakla - "Imao je osećaj za to"
BIVŠA nemačka kancelarka Angela Merkel opisala je u svojim memoarima prvi susret sa Donaldom Trampom, a takođe je govorila o ruskom predsedniku Vladimiru Putinu i Ukrajini. Odlomke iz knjige objavili su nemački mediji.
21. 11. 2024. u 11:45
RUSIJA POSTALA GLAVNI "IGRAČ" U EVROPI: Ovo se desilo prvi put od proleća 2022. godine
RUSIJA je u septembru prvi put od proleća 2022. postala glavni snabdevač gasom Evropske unije, prenosi RIA Novosti, pozivajući se na podatke Evrostata.
21. 11. 2024. u 11:32
MNOGI NE ZNAJU: Šta knez Mihailo pokazuje prstom
SPOMENIK knezu Mihailu Obrenoviću na Trgu republike postao je glavno gradsko sastajalište Beograđana i njihovih gostiju. Međutim, od mnogih ćete čuti da se sastaju ne kod Kneza već “kod konja”.
21. 11. 2024. u 09:47
Komentari (0)