LOVAČKA SALATA: Ukusnija i bolja i od pinđura i ajvara - zimnica koju morate spremiti što pre

Tatjana Marković

05. 10. 2023. u 17:00

Lovačka salta je ona salata koja se sprema od svega što vam je ostalo dok ste spremali pinđur, ajvar, kuvani paradaz.

ЛОВАЧКА САЛАТА: Укуснија и боља и од пинђура и ајвара - зимница коју морате спремити што пре

Foto: Printskrin Jutjub

Ako volite pinđur i ajvar, lovačku salatu jednostavno morate da spremite jer je ukusnija i bolja od svih zimnica do sada!

Sastojci:

1 l paradajz soka,
2 kg paprike,
500 g crnog luka,
500 g šargarepe,
100 g soli,
100 g šećera,
100 ml jabukovog sirćeta,
100 ml ulja,
2 kašike sušenog peršunovog lista,
list lovora,
po želji 6 čenova belog luka,

kesica konzervansa.

Foto: Printskrin Jutjub

Priprema:

Samleti crni luk i dodati ga paradajz soku. Kuvati pola sata na srednjoj vatri. Za to vreme očistiti i iseckati papriku na kockice, a šargarepu na kolutiće. Pripremiti i beli luk, i njega samleti.

Posle pola sata kuvanja paradajza i crnog luka, dodati iseckanu papriku, šargarepu, beli luk, lovorov list i sve preliti uljem, sirćetom, solju i šećerom. Promešati pa ostaviti da se kuva između 90 i 120 minuta, u zavisnosti od toga koliko ima tečnosti, koliko je paprika sočna, kao i jačine šporeta.

Posle sat i po proveriti gustinu, dodatno će se zgusnuti kada se ohladi. Gustina treba da je nešto kao za ajvar. List lovora može se izvaditi. Skloniti sa vatre, dodati peršunov list i konzervans, promešati i ostaviti 10 minuta da odstoji. Od ove mere dobije se 5 velikih tegli i jedna mala.

Tegle poređati u pleh, uključiti rernu na 60 stepeni i zagrejati tegle. U zagrejane tegle sipati po malo salate, u svaku po malo, pa tako i dopunjavati do kraja. Preklopiti celofanom, staviti gumicu i onda poklopac. Ostavite gde inače držite ostalu zimnicu.

(Stil)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZRAEL JE ZATEČEN: Delije uradile nešto što je malo ko očekivao