KOLAČ SA TREŠNJAMA: Jednostavan sezonski dezert gotov za pola sata (VIDEO)

Novosti online

22. 06. 2023. u 22:56

KOLAČ sa trešnjama se godina sprema, a uspe ako trešnje ne padnu na dno

КОЛАЧ СА ТРЕШЊАМА: Једноставан сезонски дезерт готов за пола сата (ВИДЕО)

Foto: Bakina kuhinja

Za ovaj starinski kolač, čija receptura dolazi pravo iz Bakine kuhinje, ne treba vam mnogo ni novca ni vremena, a u ovom fenomenalnom kolaču uživaćete svim čulima.

Potrebno je:

  • 5 jaja
  • 100 gr šećera
  • 100 ml jogurta
  • 100 ml uljha
  • 200 gr brašna
  • 70 gr griza
  • 1 prašak za pecivo
  • 500 gr trešanja
  • prah šećer sa vanilin šećerom


Priprema:

Umutiti jaja sa šećerom, dodati prašak za pevivo sa brašnom i grizom prosejano, ulje, jogurt  pa izmešati. 
Sipati u tepsiju 30x20 podmazanu ali ne sve ostaviti za 1/3 testa.

Poređati trešnjei malo ih prstima gurnuti ka sredini pa sipati ostatak testa i izjednačiti.

Peći na 200 stepeni C oko 45 min. Kad se ohladi posuti prah šečerom i seći.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Komentari (0)

NE POSEĆUJE RODNI KOSMET: Video sam ono čega sam se bojao