BRZ DORUČAK ILI VEČERA: Danas pripremamo neprevaziđene kiflice (FOTO/VIDEO)

22. 03. 2023. u 18:00

IDEALAN obrok kada ste u žurbi. Mogu biti prazne ili pune, vruće ili hladne, vi birate

БРЗ ДОРУЧАК ИЛИ ВЕЧЕРА: Данас припремамо непревазиђене кифлице (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Bakina kuhinja

Domaće kiflice - Sastojci:

200 ml mleka

50 ml ulja
1 jaje
1 kašičica šećera
malo soli
450 gr brašna

Domaće kiflice - Priprema:

Od navedenih sastojaka zamesiti glatko testo i odmoriti ga 30 min. Razviti oklagijom krug manje od pola cm  debljine, pa ga podeliti na 4 dela, a svaki još na 5 trouglova.

Svaki trougao malo zategnuti rukama i saviti u kifle. Ređati u pleh i pokriti folijom i krpom da odmore 20 min.

Foto: Bakina kuhinja

 

Premazati žumancetom u koji ste dodali kašiku mleka. Peći na 200 stepeni C oko 30 min da lepo porumene.

Pokriti da omeknu. Mogu se puniti džemom, sirom ili kao sendviči. Jako zgodno deci za užinu. Prijatno.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRBIJA DOBILA NOVOG SELEKTORA! Terziću ugovor na četiri godine