IMATE PUDING, IMATE VIŠNJE? Zašto ne biste napravili kolač za sladokusce (RECEPT)

Novosti online

16. 03. 2023. u 09:00

HARMONIJA ukusa

ИМАТЕ ПУДИНГ, ИМАТЕ ВИШЊЕ? Зашто не бисте направили колач за сладокусце (РЕЦЕПТ)

Foto: Jutjub printskrin/ Jelajelena Petrovic

Kremasti sočni kolač - potrebno je:

2 jajeta

120 g brašna
50 ml ulja
2 kašike šećera
100 ml jogurta
50 g suvog grožđa
100 g višanja
300 ml mleka
1 puding od slatke pavlake
1/2 praška za pecivo

FOTO: Privatna arhiva

 

Kremasti sočni kolač - priprema:

Skuvati puding u mleku sa jednom kašikom šećera (može i više) i malo prohladiti. Umutiti jaja sa jednom kašikom šećera, i dodati brašno sa praškom za pecivo.

Dodati ulje, jogurt i suvo grožđe. Sve izjednačiti. Pleh podmazati i sipati testo.

Puding sipati u kesu od zamrzivača i otvoriti na ćošku malu rupicu, pa išarati po testu praveći kocke. U svaku kocku ubaciti voće po izboru ( u ovom slučaju višnje). Peći oko 30-40 min na 200 stepeni.

FOTO: Privatna arhiva

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MALI BIOSKOP U MALOM GRADU: Fondacija Mozzart pomogla rad bioskopa „Cinema Punto“ u Šidu