DA LI ZNATE DA NAPRAVITE GIBANICU RUŽICU? Hrskava, prelepog ukusa, puna fila (FOTO/VIDEO)
IDEALNO za doručak

FOTO: Privatna arhiva
Obradujte svoje ukućane ovim preukusnim jelom, čiji će vas izgled oduševiti.
Gibanica ružica - sastojci:
200 gr sira
3 jajeta
1/2 praška za pecivo
tanke kore
malo ulja

FOTO: Privatna arhiva
Gibanica ružica - priprema:
Raširiti koru na sto, pa je pouljiti. Sir izdrobiti, dodati jaja i prašak za pecivo i izjednačiti. Koru malo premazati filom. Staviti na sredinu kore prste i uvijati u krug držeći tri prsta u sredini.
Skloniti ruku i u to udubljenje staviti malo fila. Jedna kora je dovoljna za jednu ružu. U zavisnosti od toga koliko ruža želite, toliko vam je i kora potrebno.
Pokriti malo po ivicama kora fil, pa ružicu okrenuti naopako i u sredinu staviti fil i ređati u podmazan okrugli pleh.
Ređati ukrug. Dodati još malo fila i premazati uljem. Može malo i susama. Peći na 190 stepeni oko 30 min.
Sjajna je hrskava... Uživajte.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

SNIMAK SA PREVODOM NA SRPSKI Žestoka rasprava Trampa i Zelenskog (VIDEO)
U PETAK je u Beloj kući održan sastanak između američkog predsednika Donalda Trampa, potpredsednika Džej Di Vensa i Vladimira Zelenskog, a susret je prerastao u eksplozivnu i žestoku raspravu.
28. 02. 2025. u 23:12

BOMBARDOVANjE SR JUGOSLAVIJE NAJVEĆA GREŠKA U VOJNOJ ISTORIJI: Intervju - Janis Engolfpoulos, viceadmiral grčke mornarice u penziji
"NATO bombardovanje 1999. se često posmatra kao ključni događaj u međunarodnom sistemu nakon Hladnog rata, posebno zbog načina na koji je oblikovao geopolitiku, međunarodno pravo i odnose između NATO zemalja i Rusije, i ako bi bilo pojednostavljenje reći da je to direktan okidač sadašnjih konflikata, to jeste doprinelo dugogodišnjim tenzijama koje su evaluirale u današnju globalnu dinamiku".
01. 03. 2025. u 14:49

Saša Popović pred smrt promenio testament? Suzana ga prekoravala
DIREKTOR "Granda", Saša Popović je umro u 71. godini.
01. 03. 2025. u 22:17 >> 08:08
Komentari (0)