PILEĆI PAPRIKAŠ SA KNEDLAMA: Recept za zdrav obrok "na kašiku" uz obaveznu proju (VIDEO)
RAJ za usta i stomak.
Za pileći paprikaš sa knedlama je potrebno:
500 gr pilećeg mesa
1 jaje
lovorov list
2 šargarepe
1 glavica luka
1 zelena paprika
1 šolja paradajza kuvanog ili mlevenog
1 kašičica aleve paprike
1 kašika brašna
1/2 kašike griza
1 kašika suvog začina
50 ml. ulja
peršunov list
so
biber
Kako se priprema pileći paprikaš:
Na ulju izdinstati seckan luk, dodati seckanu šargarepu, kao i seckanu zelenu papriku. Kad se izdinsta dodati piletinu, pa još dinstati.
Dodati alevu papriku, začin suvi i so, lovorov list i kuvan paradajz, pa naliti vodom. Kad se već meso skuvalo umutiti jaje u manju činiju sa kašikom brašna i malo griza, dodati vrlo malo vode i 1 kašičicu ulja pa izjednačiti.
Kašičicom vaditi knedlice i ubaciti u paprikaš. Ostaviti da se još kuva 10 minuta dok knedle ne omeknu.
Dodati malo bibera i peršunovog lista. Paprikaš je gotov. Prijatno. Uz paprikaš idealno ide i mekana proja.
Proja - sastojci:
130 gr kukuruznog brašna
50 ml ulja
200 ml jogurta
soli
1/2 praška za pecivo
Sve izjednačiti i peći na 200 stepeni oko 35 minuta da porumeni. Torta joj nije ravna.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
Ne bacajte pire krompir - za PET minuta napravite novo UKUSNO jelo (FOTO)
30. 01. 2023. u 21:00
KINESKI RECEPT ZA HLEB NA PARI: Brze i ukusne pogačice (VIDEO)
30. 01. 2023. u 20:19
STIGAO ŽESTOK ODGOVOR TRAMPU OD PREDSEDNIKA: To je naše i tako će ostati!
PREDSEDNIK Paname Hose Mulino poručio je da Panamski kanal pripada njegovoj državi i da oko toga neće biti pregovora.
23. 12. 2024. u 08:54
PRVI SNIMCI UKRAJINSKOG NAPADA NA RILSK: Najmanje šest mrtvih i desetine povređenih, gore automobili (VIDEO)
ŠEST osoba, među kojima i jedno dete, ubijeno je u Rilsku, u oblasti Kursk, kao rezultat raketnog udara ukrajinskih oružanih snaga, saopštio je vršilac dužnosti guvernera Kurske oblasti Aleksandar Hinštajn.
20. 12. 2024. u 17:07
"SRCE MOJE, DUŠO MOJA" Dajana grca u suzama zbog Žike, a on je grli: "Setila sam se naše svadbe" (VIDEO)
"ZASLUŽIO si da te zagrlim i poljubim..."
23. 12. 2024. u 10:06
Komentari (0)