"MORAMO DA GA ZAKLJUČAMO" Bajden: Tramp predstavlja pretnju po demokratiju

Tanjug

23. 10. 2024. u 09:16

AMERIČKI predsednik Džozef Bajden izjavio je danas da republikanski predsednički kandidat Donald Tramp predstavlja "pretnju po demokratiju" i da ga treba politički "zaključati".

МОРАМО ДА ГА ЗАКЉУЧАМО Бајден: Трамп представља претњу по демократију

Foto: EPA

- Moramo da ga zaključamo - rekao je Bajden uz aplauz tokom mitinga u Konordu, u Nju Hempširu, preneo je Rojters.

- Politički ga zaključati. Isključiti ga. To je ono što moramo da uradimo - dodao je.

Bajden je istakao da Tramp namerava da zanemari zaštitu Ustava SAD, i upozorio da je "američka demokratija u opasnosti" ukoliko Tramp pobedi demokratsku protivkandidatkinju Kamalu Haris na izborima u novembru.

Tokom Trampove predsedničke kampanje 2016. godine, okupljanja su često bila praćena povicima "Zaključajte je", što se odnosilo na tadašnju demokratsku kandidatkinju Hilari Klinton, podseća britanska agencija.

Ove godine, na mitinzima podrške Harisovoj, ponekad se čuje "Zaključajte ga", što je upućeno Trampu, koji je osuđen za 34 krivična dela povezana sa prikrivanjem isplata tajnog novca porno zvezdi Stormi Danijels.

Uz to, Tramp se suočava sa optužbama za pokušaj nezakonitog poništavanja izbornih rezultata 2020. godine.

BONUS VIDEO: RUSIJA LANSIRALA RAKETU: Pogledajte trenutak lansiranja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
BAŠTINA SRBIJE PRED MILIONIMA TV GLEDALACA U RUSIJI: Dve emisije za Novu godinu na Prvom kanalu državne televizije u udarnom terminu

BAŠTINA SRBIJE PRED MILIONIMA TV GLEDALACA U RUSIJI: Dve emisije za Novu godinu na Prvom kanalu državne televizije u udarnom terminu

NOVINARI i snimatelji ruske nacionalne televizije "1", krstare ovih lepih oktobarskih dana Srbijom snimajući materijal za dve epizode popularnog dokumantarno-serijskog programa "Život naših ljudi" (ŽIZN SVOIH). Emisija će biti emitovana na Prvom kanalu ruske državne televizije u udarnom terminu za novogodišnje praznike.

22. 10. 2024. u 12:15

Komentari (0)

LUDILO U ARGENTINI: Traži se karta više za meč Đokovića i Del Potra