SIRSKI DONEO HITNE MERE: Otkrio u kakvom je stanju ukrajinska vojska u Kursku i Sumskoj oblasti

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

20. 10. 2024. u 11:18

GLAVNOKOMANDUJUĆI Oružanih snaga Ukrajine general Oleksandr Sirski izjavio je danas da u Sumskoj i Kurskoj oblasti Rusije, uprkos svim pokušajima ruskih snaga da suzbiju inicijativu, situacija ostaje pod kontrolom Ukrajine.

СИРСКИ ДОНЕО ХИТНЕ МЕРЕ: Открио у каквом је стању украјинска војска у Курску и Сумској области

Foto: Profimedia

- Uprkos superiornosti okupatora u ljudstvu i opremi, veština i profesionalizam ukrajinske vojske ne dozvoljavaju ruskom agresoru da ostvari svoj cilj. Veoma smo zahvalni našim vojnicima, narednicima i oficirima za njihovu hrabrost, otpornost i neprekidni vojnički rad -  naveo je Sirski na Fejsbuku nakon što je posetio ukrajinske jedinice koje deluju u Sumskoj i Kurskoj oblasti Ruske Federacije.

On je istakao da je obišao komandna mesta, saslušao izveštaja komandanata brigada i njihove predloge za dalje delovanje i pomogao u rešavanju problematičnih pitanja.

- Uzimajući u obzir procenu situacije, doneo sam niz odluka koje su imale za cilj da sprečimo dejstva neprijatelja i da mu nanesemo maksimalne gubitke - naglasio je glavnokomandujući.

Sirski je 18. oktobra održao radni sastanak sa rukovodstvom Oružanih snaga, tokom kojeg su utvrđeni konkretni koraci za jačanje protivvazdušne obrane.
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAKOVIM RIVALIMA SE OVO NEĆE SVIDETI: Đoković poslao moćnu poruku