"SVI VIDE DA UKRAJINA GUBI": Evroparlamentarac pobesneo - Dosta nam je briselske politike!

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

15. 10. 2024. u 10:16

EVROPSKOJ uniji je dosta briselske politike upumpavanja oružja u Ukrajinu, Evropljani vide da to nema smisla s obzirom na neuspehe Kijeva na frontu, a jedina budućnost za EU ​​je normalizacija odnosa sa Rusijom, smatra član Evropskog parlamenta iz Slovačke Ljuboš Blaga.

СВИ ВИДЕ ДА УКРАЈИНА ГУБИ: Европарламентарац побеснео - Доста нам је бриселске политике!

Foto Tanjug/ Christoph Soeder, Pool Photo via AP

- Mislim da su Evropljani već siti ovog slanja oružja i milijardi evra u Ukrajinu, jer pre svega vide da to nema smisla, jer Ukrajina gubi. Svi vide da Ukrajina gubi - rekao je Blaga za Sputnjik.

On je dodao da čak i neoliberalni mediji na Zapadu priznaju da Rusija napreduje na frontu.

- Na kraju krajeva, Evropska unija će se zasititi sopstvene politike protiv Rusije i ove militarizacije. I nadam se da će se to dogoditi što pre, jer je ova politika EU samoubilačka. Jedina normalna budućnost za nas je obnavljanje normalnih odnosa sa Rusijom. To nam je potrebno u energetici, ekonomiji, kulturi i na svim poljima - zaključio je slovački evroposlanik.

Rusija smatra da isporuke oružja Ukrajini ometaju rešavanje situacije, direktno uključuju zemlje NATO-a u sukob i predstavljaju „igranje vatrom“. Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov istakao je da će svaki teret koji sadrži oružje za Ukrajinu postati legitimna meta za Rusiju.

Prema njegovim rečima, SAD i NATO direktno učestvuju u sukobu, uključujući ne samo isporučivanjem oružja, već i obučavanjem vojnika u Velikoj Britaniji, Nemačkoj, Italiji i drugim zemljama.

U Kremlju su izjavili da pumpanje Ukrajine oružjem sa Zapada ne doprinosi pregovorima i da će imati negativan efekat.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: RUSKI KASKADER PRKOSI SMRTI: Pogledajte zavisnika o adrenalinu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRBI NAPRAVILI SKANDAL Švajcarci besni zbog navijača i povika Kosovo je Srbija...