BIVŠI DIREKTOR CIA: Sada je prelomna tačka rata na Bliskom istoku

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

05. 10. 2024. u 20:57

BIVŠI ministar odbrane i direktor CIA Leon Paneta izjavio je danas da je sada prelomna tačka rata na Bliskom istoku i da će buduće akcije pokazati da li će doći do neposrednog totalnog rata.

БИВШИ ДИРЕКТОР ЦИА: Сада је преломна тачка рата на Блиском истоку

Foto Tanjug/AP

-Biće teških razgovora sa svih strana, ali važno je šta se dešava u vojnom smislu i da li Izrael može da ograniči svoj odgovor ili ne može, rekao je Paneta i dodao da će ukoliko Izrael bude odgovorio, da će odgovoriti i Iran, preneo je list Hil.

Paneta je rekao da u poslednjih 70 godina Izrael "nikada nije bio u stanju da vojno postigne ciljeve za kojima je težio".

Već nekoliko meseci su u porastu strahovanja od iranske odmazde Izraelu zbog ubistva političkog lidera Hamasa Ismaila Hanijea u Teheranu.

Savetnik Bele kuće za nacionalnu bezbednost Džejk Salivan nazvao je nedavni raketni napad na Tel Aviv "značajnom eskalacijom", pošto je Izrael obećao odmazdu ubrzo nakon što je napad završen.

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu takođe je rekao da će Iran "platiti" za rakete lansirane na njegovu zemlju.

-Večeras je Iran napravio veliku grešku - i platiće za to, rekao je Netanjahu tokom sastanka kabineta za bezbednost u utorak.

Iranski lider ajatolah Ali Hamnei branio je postupke svoje zemlje, rekavši da će Iran ponovo napasti ukoliko Izrael odgovori.

(Tanjug)

BONUS VIDEO - RUSIJA LANSIRALA RAKETU: Pogledajte trenutak lansiranja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

Da li znate šta su privatni dani na poslu i koja kompanija nudi ovaj benefit?