ODLAZE I S KARTOM U JEDNOM PRAVCU: Postalo previše opasno u Bejrutu

Izmučeni i neispavani evakuisani putnici iz Libana počeli su da sleću na pariski aerodrom.

ОДЛАЗЕ И С КАРТОМ У ЈЕДНОМ ПРАВЦУ: Постало превише опасно у Бејруту

Foto: printskrin BFMTV

- Mnogo mi je teško što sam morala da napustim Liban. Nije trebalo da dođe do svega ovoga – izjavila je jedna mlada žena s podočnjacima od nespavanja, koja je uspela da se evakuiše, a čije svedočanstvo prenose francuske informativne televizije koje veliki deo prostora posvećuju situaciji na Bliskom istoku.

Među putnicima u avionu na kome je mesta obezbedila francuska ambasada u Bejrutu, bila je i jedna starija Francuskinja.

- Postalo je komplikovano, jer se bombardovanja dešavaju noću, i to u srcu Bejruta. Sada se čuju udari u svim kvartovima sada. Mislim na sve one koji su ostali. Nadamo se da će se situacija poboljšati. Svi smo zabrinuti – rekla je ova žena i briznula u plač.

Tokom prepodneva u Parizu se spustio još jedan avion s komercijalnog leta iz pravca Bejruta. Ovi putnici su se sami snalazili danima da pronađu retke i preskupe karte. Njihova cena dostiže i preko 800 evra.

Među evakusinaima su bili Francuzi koji su živeli u Libanu, ali i Libanci koji imaju familiju u Francuskoj i koji su želeli da napuste region u kome se vode ratna dejstva. Kažu, žele da se vrate, čim se situacija bude poboljšala.

Još dva aviona se očekuju do kraja dana. Neke izbeglice su ostavile u Libanu svoje najbliže, pa će se vratiti po njih čim budu mogli. Neki su, opet, uzeli kartu u jednom pravcu.

- Previše je opasno. Ne znam da li ću se vratiti – prenela je jedna evakuisana putnica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

NA TO SAM NAJPONOSNIJI: Andrija Milošević o kultnoj seriji zbog koje ga publika obožava (VIDEO)