uživoRAT U UKRAJINI: Ruske snage napale Zaporožje navođenim projektilima, ranjeno petoro ljudi

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

29. 09. 2024. u 08:07 >> 08:11

RAT u Ukrajini ušao je u 949. dan.

РАТ У УКРАЈИНИ: Руске снаге напале Запорожје навођеним пројектилима, рањено петоро људи

Foto: Profimedia/Ilustracija

Nekoliko oborenih ukrajinskih dronova palo u Voronježu

Nekoliko oborenih ukrajinskih dronova palo je u Voronježu i predgrađu, a prema preliminarnim informacijama nema povređenih, saopštio je gubernator Aleksandar Gusjev.

Jedan oboreni dron je pogodio stambeni kompleks, usled čega je izbio požar, ali je ubrzo lokalizovan. Operativne službe su na licu mesta.

Ruske snage napale Zaporožje navođenim projektilima, ranjeno petoro ljudi

Ukrajinske oružane snage su napale jutros oblast Zaporožja navođenim vazdušnim projektilima ciljajući stambene zgrade, objavio je danas na svom Telegram kanalu Ivan Fedorov, šef ukrajinske Zaporoške oblasti.

"Izbilo je nekoliko požara. Delimično je uništena jedna stambena zgrada", saopštio je Fedorov na Telegramu, prenosi agencija Ukrinform i dodaje da je ranjeno petoro ljudi.

Ukrinform navodi da su se u Zaporožju čule dve serije eksplozija nakon napada ruskih snaga. Ukrajinski zvaničnici su saopštili ranije da su ruske snage juče izvršile dva uzastopna napada na medicinski centar u gradu Sumi, na severoistoku Ukrajine, severno od Zaporožja u kojima je poginulo šest osoba, preneo je ranije Rojters.

Ukrajinski ministar unutrašnjih poslova Ihor Klimenko objavio je na svom Telegram kanalu da je u prvom napadu ubijena jedna osoba i oštećen plafon na nekoliko spratova bolnice.

Prema rečima Klimenka, dok je trajala evakuacija pacijenata i osoblja došlo je do novog ruskog napada u kojem je poginulo još pet osoba, navodi britanska agencija. Regionalna administracija saopštila je da su u napadu na Sumi upotrebljeni dronovi.

(Ukrinform)

Ruska PVO uništila protekle noći 125 ukrajinskih dronova

Ruska protivvazdušna odbrana je tokom protekle noći presrela i uništila 125 ukrajinskih bespilotnih letelica iznad sedam regiona Ruske Federacije i iznad Azovskog mora, saopštilo je rusko ministarstvo odbrane (MO).

"Tokom protekle noći, ukrajinske snage su pokušale da izvedu teroristički napad pomoću bespilotne letelice na ciljeve na teritoriji Ruske Federacije.

Dežurni PVO sistemi su uništili i presreli 125 ukrajinskih bespilotnih letelica", navodi se u poruci ruskog MO, prenosi agencija RIA Novosti.

Prema podacima ministarstva, 67 bespilotnih letelica je uništeno nad teritorijom Volgogradske oblasti , 17 iznad Belgorodske oblasti, 17 iznad Voronješke, 18 iznad Rostovske oblasti, po jedna nad teritorijama Brjanske i Kurske oblasti i Krasnodara, a tri iznad Azovskog mora.

(RIA Novosti, Tanjug)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

NE STIDI SE DA SE ZOVEŠ SRBINOM! Snažna poruka upućena Novaku Đokoviću od legendarne gimnastičarke