ZELENSKI PORUČIO: Dobio sam direktne informacije od Trampa da će podržati Ukrajinu

Novosti online

28. 09. 2024. u 22:26

UKRAJINSKI predsednik Volodimir Zelenski izjavio je danas da je dobio "veoma direktne informacije" od republikanskog predsedničkog kandidata SAD Donalda Trampa da će, ukoliko pobedi na izborima u novembru, podržati Ukrajinu u ratu protiv Rusije.

ЗЕЛЕНСКИ ПОРУЧИО: Добио сам директне информације од Трампа да ће подржати Украјину

Foto: Tanjug/AP

- Ne znam šta će biti posle izbora i ko će biti predsednik... Ali dobio sam od Donalda Trampa veoma direktne informacije da će biti na našoj strani, da će podržati Ukrajinu", rekao je Zelenski za Foks Njuz nakon tog sastanka.

Zelenski, koji je bio u Njujorku na Generalnoj skupštinu UN, predstavio je juče Trampu svoj ratni "plan pobede" tokom sastanka iza zatvorenih vrata, nakon što je Tramp rekao da će raditi i sa Ukrajinom i sa Rusijom na okončanju sukoba.

Predsednik Ukrajine, koji se takođe sastao i sa potpredsednicom SAD i demokratskom predsedničkom kandidatkinjom Kamalom Haris i predsednikom Džozefom  Bajdenom, rekao je da traži ujedinjenu podršku SAD u nastavku rata sa Rusijom i da ne podržava nijednu stranu na predstojećim izborima.

- Ne želim da budem uključen u izborni proces... Ne želim da izgubim jedan ili drugi deo Amerikanaca - rekao je Zelenski.

Tramp je u petak izjavio da mu je drago što se sastao sa Zelenskim.

BONUS VIDEO: ZELENSKI SE OGLASIO U NOĆ: Preduzeli smo neke korake, garantujemo duhovnu nezavisnost našeg naroda

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

Da li znate šta su privatni dani na poslu i koja kompanija nudi ovaj benefit?