BORBA ZA POLITIČKI OPSTANAK: Trudo preživeo glasanje o poverenju u kanadskom parlamentu

Novosti online

25. 09. 2024. u 23:53

KANADSKI parlament odbio je predlog da se premijeru Džastinu Trudou izglasa nepoverenje i raspišu novi izbori nakon što njegov glavni politički rival nije uspeo da prikupi dovoljnu podršku da okonča devetogodišnju vladavinu Liberalne partije.

БОРБА ЗА ПОЛИТИЧКИ ОПСТАНАК: Трудо преживео гласање о поверењу у канадском парламенту

Foto: Tanjug

Uprkos tome što je uspeo da preživi glasanje o nepoverenju pred Trudoom se ipak nalaze novi izazovi, jer Konzervativna stranka planira da u četvrtak predloži još najmanje dva slična glasanja o nepoverenju u nadi da će poslati Kanađane na birališta, navodi Bi-Bi-Si.

Kanadski premijer, koji je na toj funkciji devet godina, danas suočio sa novim ultimatumom da očuva svoju manjinsku vladu, kada su opozicione stranke pokušale da pokažu da liberali imaju malo prostora da se osećaju sigurnim u pogledu svoje vlasti, piše Toronto Star.

Trudo se poslednjih meseci suočava sa sve većim pritiskom da se povuče. Njegova popularnost opala je sa 63 odsto kada je prvi put izabran, na 28 odsto u junu ove godine, kako se navodi, zbog nezadovoljstva rastom cena i zbog stambene krize. On se ovog meseca našao u još težoj političkoj poziciji kada je Nova demokratska partija raskinula sporazum iz 2022. godine o njegovom ostanku na vlasti do izbora zakazanih za oktobar 2025. godine.
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

Da li znate šta su privatni dani na poslu i koja kompanija nudi ovaj benefit?