NETANJAHU NAKON SMRTNOSNOG NAPADA IZRAELA NA LIBAN: Imao da kaže samo jedno

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

23. 09. 2024. u 17:13

DOK libanski mediji izveštavaju o smrtonosnim izraelskim napadima na ciljeve u južnom i istočnom Libanu, izraelski premijer Benjamin Netanjahu poručio je iz podzemne komandne sobe vojnog štaba Kirja u Tel Avivu da izraelska vojska dejstvuje u cilju "promenu ravnoteže snaga na severu Izraela".

НЕТАЊАХУ НАКОН СМРТНОСНОГ НАПАДА ИЗРАЕЛА НА ЛИБАН: Имао да каже само једно

Foto: Tanjug/AP

- Za one koji još nisu razumeli, želim da razjasnim politiku Izraela. Mi ne čekamo da se ostvari pretnja, mi je predviđamo. Svuda, na svakom mestu, u bilo koje vreme -  poručio je Netanjahu, prenosi Tajms fo Izrael.

Netanjahu je potvrdio da izraelska vojska eliminiše visoke zvaničnike Hezbolaha, pripadnike te organizacije i skladišta raketa te militantne grupe.

- Ko god pokuša da nas povredi, mi njega povredimo još jače. Obećao sam da ćemo promeniti bezbednosni balans i odnos snaga na severu naše zemlje. To je upravo ono što radimo - uništavamo hiljade projektila i raketa usmerenih na izraelske gradove i građane Izraela - rekao je Netanjahu.

Udari izraelskih snaga na ciljeve u Libanu su prijavljeni i u Nabi Čitu i Sarainu, duboko unutar libanske teritorije.

U današnjim izraelskim vazdušnim udarima na ciljeve libanske militantne grupe Hezbolah u južnom Libanu poginule su najmanje 182 osobe, a više od 727 ljudi je ranjeno, saopštilo je ranije danas libansko ministarstvo zdravstva navodeći da je današnji napad najsmrtonosniji od kada je Hezbolah prošle godine počeo da razmenjuje vatru sa Izraelom.

U saopštenju libanskog ministarstva zdravlja se navodi da među poginulima i ranjenima ima žena i dece, preneo je ranije Tajms of Izrael.

Portparol izraelske vojske (IDF) Danijel Hagari pozvao je ranije danas civile koji žive u dolini Beka na istoku Libana da u roku od dva sata napuste kuće u kojima Hezbolah skladišti oružje jer će "u bliskoj budućnosti" ti objekti biti meta izraelskih napada.

- Spremamo se da u bliskoj budućnosti izvršimo udare na terorističke ciljeve u dolini Beka. Hezbolah u civilnim zgradama skladišti strateško oružje, koristi stanovništvo kao živi štit i svesno ga dovodi u opasnost - rekao je Hagari na konferenciji za novinare i upozorio lokalno stanovništvo na tom području da se odmah udalji iz objekata u kojima su uskladišteni projektili ili drugo oružje.
 

BONUS VIDEO: RUSIJA LANSIRALA RAKETU - Pogledajte trenutak lansiranja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KO JE SUPRUGA LANETA JOVANOVIĆA? Borili se za potomstvo, izgubili bebu, a sada imaju tri sina od kojih je jedan Zvezdin fudbaler (FOTO)