PLAN POBEDE ZELENSKOG: Ukrajinski predsednik očekuje podršku Amerike

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

20. 09. 2024. u 22:21

PREDSEDNIK Ukrajine Vladimir Zelenski izjavio je danas da Ukrajina veoma računa na podršku Sjedinjenih Američkih Država Planu za pobedu Ukrajine u ratu.

ПЛАН ПОБЕДЕ ЗЕЛЕНСКОГ: Украјински председник очекује подршку Америке

Foto: AP Photo/Laurent Cipriani

-Aktivno se pripremamo za pregovore u Americi, sa američkim predsednikom Džozefom Bajdenom, predstavnicima obe stranke u Kongresu, računamo na sastanke sa oba kandidata za predsednika Sjedinjenih Američkih Država, rekao je Zelenski u večernjem video obraćanju naciji, prenosi Ukrinform.

On je naglasio da "ćemo mi u Ukrajini uvek biti zahvalni Americi što je podržala našu nezavisnost – za svu pruženu pomoć kako bi Ukrajina mogla da izdrži ovaj rat".

Zelenski je naveo da će Ukrajina izneti konkretan plan, ne samo kako da se "odupre u ratu", već da "ojača i ostvari pravedan mir i pobedu".

-Ukrajina mnogo računa na ovu podršku. I pošteno je. Jer kada jedan narod dobije bitku za svoju nezavisnost i poštovanje međunarodnog prava, pobeđuje ceo svet. I upravo tako treba da bude, naglasio je Zelenski.

Ukrajinski lider će sledeće nedelje posetiti SAD, gde će učestvovati u radu Generalne skupštine UN i održati niz sastanaka, uključujući sa predsednikom SAD Džozefom Bajdenom, potpredsednicom Kamalom Haris i bivšim predsednikom Donaldom Trampom.

(Tanjug)

BONUS VIDEO - RUSIJA LANSIRALA RAKETU: Pogledajte trenutak lansiranja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BUGARKA SE POHVALILA SUSRETOM SA NOVAKOM ĐOKOVIĆEM: Evo šta mu je poklonila (FOTO)