CELO INDIJSKO SELO UZ DŽEJ DI VENSA: Rodno mesto njegove žene se moli za njegovu pobedu

Novosti online

24. 07. 2024. u 13:32

U SELU Vadluru, u Indiji, odakle potiče porodica Uše Vens, supruge Džej Di Vensa, potpredsednika bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa, svakodnevno se mole da Vens postane potpredsednik SAD.

ЦЕЛО ИНДИЈСКО СЕЛО УЗ ЏЕЈ ДИ ВЕНСА: Родно место његове жене се моли за његову победу

Foto: Unspalsh

Svakog dana u seoskom hramu na jugoistoku Indije, hinduistički sveštenik Subhramanja Šarma klanja se idolu Sai Babe, gurua iz 19. veka kojeg njegovi sledbenici poštuju kao božanstvo i moli se da Džej Di Vens postane budući potpredsednik, preneo je Frans24.

Vadluru, koji se nalazi na ivici kanala u selu Vadluru u Andra Pradešu, rodno je mesto predaka Uše Vens koja bi mogla da postane druga dama SAD, ako bivši republikanski predsednik pobedi na izborima u novembru.

Pradeda 38-godišnje advokatice živeo je u selu Vadluru gde je porodica i danas veoma cenjena, posebno zbog broja akademika i poznavalaca hinduističkih spisa.

Njen otac, Čilukuri Radakrišnan, koji je doktor nauka, odrastao je u Čenaju (Madras) pre nego što je nastavio studije u SAD.

Zatim se vratio u Indiju pre nego što se nastanio u San Dijegu, gde je Uša odrasla. Na Pravnom fakultetu, na Jejlu ona je upoznala Džej Di Vensa i oni su se venčali su se 2014. godine i dobili troje dece.

Uša Vens nikada nije posetila selo svojih predaka, ali je njen otac poslednji put otišao tamo pre tri godine da proveri u kakvom je stanju hram, rekao je sveštenik.

Supruga Džej Di Vensa, hinduista, nedavno je rekla u intervjuu za Foks njuz da je vera učinila njenu majku i oca "dobrim roditeljima" i "veoma dobrim ljudima".

(Tanjug)

BONUS VIDEO:

TRAMP SLETEO U MILVOKI: Pojačana bezbenost nakon pokušaja atentata

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RADOVAO SE PRE VREMENA? Janik Siner ipak leti iz tenisa zbog dopinga?! Uopšte nije istekao rok, iako to mnogi tvrde!