ASAD RAZREŠIO VELIKU NEDOUMICU: Priznao da li će pristati na sastanak sa Erdoganom, ovo je uslov

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

15. 07. 2024. u 15:43

SIRIJSKI predsednik Bašar el Asad rekao je da je spreman za sastanak sa svojim turskim kolegom Redžepom Tajipom Erdoganom ako to bude u skladu sa sirijskim nacionalnim interesima.

АСАД РАЗРЕШИО ВЕЛИКУ НЕДОУМИЦУ: Признао да ли ће пристати на састанак са Ердоганом, ово је услов

Foto: Shutterstock/Ilustracija/AP Photo/Darko Bandic/SANA via AP

- Ako je sastanak u interesu zemlje, ja ću ga održati - rekao je Asad odgovarajući na pitanje novinara o mogućnosti sastanka sa Erdoganom. Snimak je objavila kancelarija sirijskog lidera.

Erdogan je ranije rekao da turski ministar spoljnih poslova Hakan Fidan sa svojim kolegama utvrđuje mapu puta za normalizaciju odnosa Ankare i Damaska i sprovođenje pregovora između lidera Turske i Sirije. Erdogan je rekao da je Fidan ovlašćen da organizuje njegov sastanak sa Asadom, verovatno u nekoj trećoj zemlji. Ministarstvo spoljnih poslova Sirije je odgovorilo da bi normalizacija odnosa Sirije i Turske trebalo da bude zasnovana na vraćanju na situaciju koja je postojala pre 2011. godine.

Erdogan je ranije rekao da nema razloga za nedostatak diplomatskih odnosa između zemalja, prema njegovim rečima, Ankara nema za cilj da se meša u unutrašnje stvari Damaska, prenela je RIA.

BONUS VIDEO: SNIMAK BOMBARDOVANjA -  Rusko ministarstvo odbrane objavilo je video bombe FAB - 3000

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ANKETA NOVOSTI Da li Aleksandar Mitrović i Sergej Milinković Savić zaslužuju novi Piksijev poziv?