(ISPRAVKA) Na snimku nije napadač na Trampa, internet "trol" prevario javnost

Novosti onlajn

14. 07. 2024. u 08:09

TOMAS Metju Kruks (22) identifikovan je kao napadač koji je pokušao da izvrši atentat na bivšeg predsednika Amerike Donalda Trampa, piše Njujork post.

(ИСПРАВКА) На снимку није нападач на Трампа, интернет трол преварио јавност

Foto: Printskrin

Podsetimo, napadača je likvidirala Tajna služba, a poginula je još jedna osoba iz publike koju je upucao atentator.

Kruks iz Betel Parka, Pensilvanija, ispalio je hice – jedan od njih okrznuo je Trampa po uhu – na mitingu na otvorenom u Batleru, nadomak Pitsburga.

Izvori su naveli da je Kruks bio pozicioniran na krovu proizvodnog pogona, više od 180 metara udaljenog od bine na prostoru Batler farm šou.

Mnogi portali, među kojima i naš, objavili su snimak i fotografije mladića, uz tvrdnju da prikazuju Kruksa.

Na fotografijama i snimku je, pak, neko drugi, piše Raskrinkavanje.ba u svojoj analizi, na osnovu koje smo ispravili ovaj članak, te uklonili sporne tvrdnje iz teksta.

ŠTA SU ČINjENICE?

Naime, Tomas Metju Kruks (20) identifikovan je kao napadač koji je pokušao da izvrši atentat na bivšeg predsednika Amerike Donalda Trampa, ali su fotografije i snimak koje je objavio korisnik društvene mreže X čiji se nalog zvao “jewgazing” obišli mnoge medije, uveravajući ljude da se radi o atentatoru.

Pomenuti momak 14. jula na svom X nalogu objavio je fotografije i video u kojem tvrdi da je Kruks. Ove je objave naknadno obrisao i “zatvorio” svoj profil za javnost. U videu se čulo "Mrzim Trampa", a mediji među kojima i naš, citirali su ovog internet "trola", predstavljajući ga kao navodnog atentatora.

Izvinjavamo se čitaocima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
HLADNA ZIMA SA PUNO SNEGA, EVO KOLIKO ĆE PADATI U BEOGRADU: Meteorolozi izneli prognoze, da li stiže polarni vrtlog?

HLADNA ZIMA SA PUNO SNEGA, EVO KOLIKO ĆE PADATI U BEOGRADU: Meteorolozi izneli prognoze, da li stiže polarni vrtlog?

METEOROLOŠKI sajt "Severe Weather Europe" (SWE) nedavno je pisao kako se nešto čudno dešava sa polarnim vrtlogom, a promene koje se na njemu dešavaju uticaće na predstojeću zimu u Srbiji. Po tome, zima bi na Balkanu, pa tako i u Srbiji, trebala da bude slaba. Međutim, sa druge strane, naši meteorolozi imaju različita predviđanja za zimski period, pa tako jedan naš profesor smatra da ćemo ove zime imati puno snega i da će zima biti hladnija nego za poslednjih 10 godina!

22. 08. 2024. u 09:01

Komentari (0)

Direktan let iz Srbije do najlepše plaže Mediterana – iskoristite SEPTEMBARSKI LAST MINUTE , popust do 390 eur!