ZAHAROVA RASKRINKALA NAMERE VAŠINGTONA: Sve čine da skrenu pažnju sa Bajdena i spasu mu reputaciju

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

11. 07. 2024. u 21:10

ODLUKA američke administracije da razmesti nuklearne rakete dugog dometa u Nemačkoj pokušaj je da se spasi Bajdenova reputacija i da se skrene pažnja sa njegovih neuspeha, izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

ЗАХАРОВА РАСКРИНКАЛА НАМЕРЕ ВАШИНГТОНА: Све чине да скрену пажњу са Бајдена и спасу му репутацију

Foto: EPA

- Vašington preduzima niz mera da spase svog kandidata Bajdena od liberalnih demokrata, posle niza katastrofalnih debata i nakon što je cela zemlja zadrhtala od užasa i počela da postavlja pitanja kako se to dogodilo - kazala je Zaharova za kanal Rusija 24.

Ona je dodala da su i Amerikanci počeli da postavljaju pitanja kako informativna politika SAD strukturisana na takav način, i cela država, kao ni civilno društvo i stanovništvo zemlje, nemaju pojma o zdravstvenom stanju američkog lidera.

Zaharova je naglasila da Vašington trenutno čini sve da skrene pažnju javnosti sa pitanja sa kojim se suočavaju čitave SAD.

Vašington i Berlin su 10. jula izdali zajedničko saopštenje, u kojem se navodi da će Sjedinjene Države, počevši od sledeće godine, početi da raspoređuju sisteme za udare dugog dometa, uključujući hipersonično oružje, u Nemačkoj.

Oružje će biti raspoređeno 2026. godine, a naknadno se planira trajno razmeštanje na teritoriji Nemačke.

Zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov takođe je reagovao na ovu odluku SAD, poručivši da Rusija priprema vojni odgovor na razmeštanje američkih raketa u Nemačkoj.

(RT Balkan)

BONUS VIDEO: UNIŠTEN IZRAELSKI TRANSPORTER U GAZI: Hamas objavio fotografiju na svom telegram kanalu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
HLADNA ZIMA SA PUNO SNEGA, EVO KOLIKO ĆE PADATI U BEOGRADU: Meteorolozi izneli prognoze, da li stiže polarni vrtlog?

HLADNA ZIMA SA PUNO SNEGA, EVO KOLIKO ĆE PADATI U BEOGRADU: Meteorolozi izneli prognoze, da li stiže polarni vrtlog?

METEOROLOŠKI sajt "Severe Weather Europe" (SWE) nedavno je pisao kako se nešto čudno dešava sa polarnim vrtlogom, a promene koje se na njemu dešavaju uticaće na predstojeću zimu u Srbiji. Po tome, zima bi na Balkanu, pa tako i u Srbiji, trebala da bude slaba. Međutim, sa druge strane, naši meteorolozi imaju različita predviđanja za zimski period, pa tako jedan naš profesor smatra da ćemo ove zime imati puno snega i da će zima biti hladnija nego za poslednjih 10 godina!

22. 08. 2024. u 09:01

Komentari (0)

NEVEROVATNA NENORMALNOST U AFERI JANIK SINER! Čuveni teniser ukazuje na potpuno ludilo u doping slučaju najbolje rangiranog tenisera sveta