"ILUZIJE AMERIČKE ADMINISTRACIJE" Antonov: Teški okovi vuku na dno „svemogući“ Zapad

Novosti online

04. 07. 2024. u 09:12

AMERIČKA administracija nastavlja ratni kurs i gaji iluzije o strateškoj pobedi nad Rusijom – novi paket vojne pomoći Kijevu dovešće samo do novih žrtava među civilima, izjavio je ruski ambasador u Vašingtonu Anatolij Antonov.

ИЛУЗИЈЕ АМЕРИЧКЕ АДМИНИСТРАЦИЈЕ Антонов: Тешки окови вуку на дно „свемогући“ Запад

Foto: Printskrin

- Administracija SAD gaji iluzije o strateškoj pobedi nad Rusijom. Evidentno je da novo američko naoružavanje neće smanjiti intenzitet naše borbe za oslobođenje Ukrajine – dovešće samo do novih žrtava među civilnim stanovništvom, uključujući među ženama i decom - istakao je ruski diplomata.

Antonov je na Telegram kanalu konstatovao i da je pumpanje oružjem režima Vladimira Zelenskog besperspektivni projekat koji samo stimuliše Kijev da čini nove zločine.

- Glavna stvar za ovdašnje političare je da, uoči samita NATO-a u Vašingtonu, pokažu svoju nepokolebljivost u odbrani svetskog poretka zasnovanog na američkim pravilima koji se urušava. Istovremeno, cena takve Pirove pobede se ne uzima u obzir - smatra diplomata.

Antonov je ocenio da u Americi ne shvataju realno stanje stvari.

Vlasti SAD, upletene u sopstvene mreže intriga i sankcija koje nisu sputale aktivnosti Rusije i drugih nezavisnih država, već su se ispostavile kao teški okovi koji vuku na dno politiku i privredu „svemogućeg“ Zapada, naglasio je on.

Ruski ambasador je ocenio da sukob u Ukrajini omogućava „punjenje novčanika“ predstavnika američkog vojnoindustrijskog kompleksa, a da se same Sjedinjene Američke Države klate na ivici sukoba sa Rusijom, najvećom nuklearnom silom.

Vašington ne razmišlja o globalnim posledicama katastrofe koja se približava zbog kratkovide i opasne politike američke administracije, zaključio je diplomata.

Ranije je američka administracija najavila novu vojnu pomoć Kijevu u vrednosti od 2,5 milijardi dolara. Samit NATO-a biće održan od 9. do 11. jula u Vašingtonu.
Moskva je više puta isticala da nove isporuke zapadnog naoružanja i tehnike Ukrajini ni na koji način neće promeniti situaciju na frontu i da će biti uništene isto kao i druge vrste naoružanja.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: DVA BRODA PRISTAJU U VENECUELANSKU LUKU: Ruska pomorska flota završila vežbe na Atlantskom okeanu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Hurgada iz prve ruke - Ovog leta posetite sa nama biser egipatske obale!