VELIKO "NJET" ERDOGANU IZ MOSKVE: Turski predsednik na pragu da bude izigran oko Ukrajine?

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

03. 07. 2024. u 20:53

NA sastanku ruskog i turskog lidera Vladimira Putina i Redžepa Tajipa Erdogana, koji je održan danas na marginama ŠOS u Astani, razgovarano je o Ukrajini, ali turski predsednik ne može biti posrednik na pregovorima, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

ВЕЛИКО ЊЕТ ЕРДОГАНУ ИЗ МОСКВЕ: Турски председник на прагу да буде изигран око Украјине?

Foto: EPA

- Ne, to nije moguće - rekao je Peskov za „Prvi kanal“, upitan da li je moguće da Erdogan bude posrednik na pregovorima o Ukrajini.

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan ranije danas sastao se sa ruskim kolegom Vladimirom Putinom u Astani na marginama samita ŠOS. Sastanak je trajao oko sat vremena. Tokom sastanka razgovarano je o ekonomskoj saradnji, posebno u energetskom sektoru. Druga tema bila je putovanje Rusa u Tursku: prošle godine republiku je posetio rekordan broj turista iz Ruske Federacije. Pored toga, Putin je obećao Erdoganu da će obavezno posetiti Tursku.

Kabinet turskog lidera kasnije je saopštio da su Putin i Erdogan razgovarali o „situaciji između Ukrajine i Rusije, napadu Izraela na palestinske teritorije, traženju načina za rešavanje napetosti u Siriji i borbi protiv terorizma“.

Erdogan je tom prilikom kazao da bi „Turska mogla da postavi temelje za sporazum o okončanju rata između Rusije i Ukrajine – prvo postizanjem dogovora o prekidu vatre, a onda mirovnim sporazumom“.. Takođe je rekao da je pravedan mir, koji će zadovoljiti obe strane, moguć.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: DVA BRODA PRISTAJU U VENECUELANSKU LUKU - Ruska pomorska flota završila vežbe na Atlantskom okeanu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIJE SAMO KOLENO PROBLEM! Novak Đoković otkrio i ovo na Vimbldonu!