NUKLEARKE KAO ODGOVOR NA IZJAVE MAKRONA I KAMERONA: Kremlj se oglasio o najavljenim vojnim vežbama

Novosti online

06. 05. 2024. u 12:10

VOJNE vežbe koje je danas najavio ruski Generalštab, a koje će se uključivati nestrateške nuklearne snage Rusije povezane su sa izjavama zapadnih zvaničnika da su spremni da pošalju vojsku u Ukrajinu, rekao je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

НУКЛЕАРКЕ КАО ОДГОВОР НА ИЗЈАВЕ МАКРОНА И КАМЕРОНА: Кремљ се огласио о најављеним војним вежбама

Foto Tanjug

- Očigledno je da je reč o izjavama Makrona, britanskih predstavnika (Dejvid Kameron) i predstavnik američkog Senata Hakima Džefrisa, koji su govorili o spremnosti, pa čak i o nameri da pošalju naoružane kontingente u Ukrajinu, odnosno da NATO vojnici stanu pred rusku vojsku - rekao je Peskov.

Zapad, kako je objasnio, "provocira vrtlog napetosti bez presedana", a to zahteva odgovor.

Na pitanje da prokomentariše tvrdnje da je Francuska već poslala vojnike u Ukrajinu, Peskov je kratko poručio da ovakve informacije zahtevaju proveru.

- Ovde prvo treba da se shvati koliko su ove informacije tačne. Naša vojska proverava te informacije - rekao je Peskov, komentarišući informacije da je Francuska poslala vojnike iz svoje Legije stranaca u Ukrajinu.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je ranije danas da će, po nalogu predsednika Vladimira Putina, biti održana vežba raketnih jedinica u cilju povećanja gotovosti nestrateških nuklearnih snaga "kao odgovor na provokativne izjave i pretnje pojedinih zapadnih zvaničnika upućene Ruskoj Federaciji".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LETOVANJE OD 380 EVRA: Hit ponuda - avionom na 8, 11 ili 12 dana na ovoj destinaciji (FOTO)