FESTIVAL DEČIJEG HUMORA: Opština Lazarevac domaćin tradiionalne manifestacije

B.B.

13. 09. 2024. u 15:00

OPŠTINA Lazarevac i Biblioteka "Dimitrije Tucović" od 17. do 20. septembra, biće domaćini 36. Međunarodnom festivalu humora za decu pod sloganom "Ja nisam broj! Smejem se i dete sam ove planete!".

ФЕСТИВАЛ ДЕЧИЈЕГ ХУМОРА: Општина Лазаревац домаћин традиионалне манифестације

Foto: Opština Lazarevac

Svečano otvaranje zakazano je za utorak, 17. septembra od 12 časova, kada će predsednik opštine Tomislav Rikanović simboličnom predajom ključeva grada deci otvoriti festival.

Programom su predvđene izložbe, gostovanja pisaca u osnovnim školama, revija dečjih dramskih grupa, radionice za osnovce i srednjoškolcei brojni drugi sadržaji, kako za decu, tako i goste fetivala. "Kruna" festivala je maskenbal koji će ove godine biti organizovan u četvrtak 19. septembra od 16 časova kada će povorka maskirane i kostimirane dece prošetati glavnom ulicom do pozornice kod Rudarske česme.

Na ovom festivalu dodeljuju se i dve prestižne nagrade: Zlatno Gašino pero za stvaralački doprinos festivalu i sreći detinjstva, a ovogodišnji dobitnik je pisac Boško Lomović, kao i Srebrno Gašino pero za najduhovitiju knjigu za decu objavljenu između dva festivala na srpskom jeziku, koja promoviše vedar duh detinjstva i humor kao bitan činilac odrastanja, a koju je prema odluci žirija dobila knjiga "Igra skrivanja" Dragane Mladenović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

4 proizvoda koja vaša deca koriste svaki dan i koja morate dobro odabrati jer mogu biti opasna po zdravlje