NA USAVRŠAVANJE U KINU IDE 50 ISTRAŽIVAČA: Javni poziv Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija

Lj.B.

28. 10. 2024. u 14:34

Na Institutu za hemiju, tehnologiju i metalurgiju u Beogradu predstavljen je Javni poziv za prijavu 50 mladih istraživača koji će dobiti priliku da najmanje pola godine borave u Kini s ciljem daljeg stručnog usavršavanja.

НА УСАВРШАВАЊЕ У КИНУ ИДЕ 50 ИСТРАЖИВАЧА: Јавни позив Министарства науке, технолошког развоја и иновација

Foto P. Milošević

Državni sekretar u Ministarstvu nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Miroslav Trajanović istakao je da su prijave otvorene do 1. novembra, a da će naučnici imati priliku da u Kini borave do godinu dana.

- Istraživači mogu da predlože u kojoj instituciji žele da rade istraživanja, a ako to ne znaju, oni mogu da definišu temu istraživanja, pa će kinesko Ministarstvo nauke naći najbolji institut za njih, koji će ih primiti i omogućiti im uslove za istraživanja - rekao je Trajanović, navodi se u saopštenju ministarstva.

Dodaje da će učesnicima ovog programa biti plaćeni svi troškovi puta i boravka u Kini.

- Za ovu svrhu namenjena sredstva su i više nego dovoljna za život u Kini, a učesnici za vreme ovog boravka takođe ne gube pravo na platu u Srbiji, a radno mesto ih čeka - kazao je Trajanović.

Učesnici će, prema njegovim rečima, dobiti mentorstvo najkvalitetnijih istraživača u Kini, a na raspolaganju će im biti najsavremenija oprema.

Prisutnima je svoje iskustvo prenela Danijela Mišić sa Instituta za biološka istraživanja "Siniša Stanković", koja je više puta boravila u Kini.

Na skupu je iz Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija učestvovala i pomoćnica ministarke Ivana Vukašinović, kao i ministar savetnik pri ambasadi Kine u Srbiji Đang Đi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

CELA TURSKA MU SE KLANJA: Dušan Tadić sagradio školu u Turskoj, za jednu stvar nije želeo da se sazna (FOTO)