SARADNJA EVROPE I AFRIKE U VISOKOM OBRAZOVANJU: Generalna skupština i Rektorski seminar univerzitetske evrospke mreže

Lj.B.

10. 07. 2024. u 12:16

GENERALNA skupština Institucionalne mreže univerziteta iz glavnih gradova Evrope (UNICA) održana je u u Stokholmu gde je Univerzitet u Beogradu predstavljao rektor prof. dr Vladan Đokić, koji je osim učešća u zasedanjima imao i niz bilateralnih sastanaka.

САРАДЊА ЕВРОПЕ И АФРИКЕ У ВИСОКОМ ОБРАЗОВАЊУ: Генерална скупштина и Ректорски семинар универзитетске евроспке мреже

univerzitet

Rektorski seminar UNICA održan je na temu ”Jačanje saradnje Afrika – Evropa: uloga umrežavanja univerziteta“. Događaj je okupio predstavnike evropskog i afričkog visokog obrazovanja koji su govorili na ovu temu tokom tri sesije: saradnja Afrike i Evrope – mogućnosti, izazovi i uloga univerziteta, saradnja u istraživanju i pristupi univerzitetskoj saradnji Evrope i Afrike.

Za dva člana Upravnog odbora UNICA-e skupština je potvrdila prijavu Ane Vajemberg, prorektorke Universite libre u Briselu, i Edit Buser, sa Univerziteta Pariz SL. Ovi dopunski izbori su omogućili da se kompletira sastav Upravnog odbora, koji broji 5 članova. Generalna skupština je odobrila prijave za članstvo UNICA Univerziteta Crne Gore i Državnog univerziteta u Bakuu, čime je ukupan broj članova povećan na 55 univerziteta. 

Inače, UNICA je osnovana 1990. godine, a trenutno je čini 55 univerziteta iz 42 glavna grada Evrope, koji imaju preko 150.000 profesora i univerzitetskog osoblja i 1.500.000 studenata. Cilj je da ova mreža bude pokretačka snaga u razvoju evropskog visokog obrazovanja i istraživanja, i da osnaži univerzitete članice da razviju svoj puni potencijal, stavljajući znanje, istraživanje i inovacije u službu potreba naših društava i budućih generacija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MARINAC UKRAO BORBENI AVION: Bio jedan od najboljih vojnika SAD - 45 minuta na nebu pravio šou (VIDEO)

MARINAC UKRAO BORBENI AVION: Bio jedan od najboljih vojnika SAD - 45 minuta na nebu pravio šou (VIDEO)

KRAĐA porodičnog automobila iz garaže ili dvorišta je nešto što su mnogi roditelji i njihovi sinovi i kćeri imali prilike da iskuse i često je samo faza u odrastanju tinejdžera; za razliku od nje, krađa vojnog aviona predstavlja potpuno drugačiju vrstu avanture. Ipak, i takvi slučajevi zabeleženi su tokom istorije avijacije - i to ne samo jedan ili dva.

16. 09. 2024. u 12:07

Komentari (0)

IBRAHIMOVIĆ U CENTRU SKANDALA: Italija bruji o Zlatanovoj osveti, oterao trenera iz Milana, ovo je pravi razlog