PET PUTA MANJE PRIJAVLJENIH: Upis na fakultete - Za studije srpskog jezika i književnosti zainteresovana 23 maturanta!

B.B.

22. 06. 2024. u 13:03

PRIJAVLjIVANjE budućih brucoša za polaganje prijemnih ispita završava se danas, a od ponedeljka počinju testiranja kandidata koja će trakati do 28. juna.

ПЕТ ПУТА МАЊЕ ПРИЈАВЉЕНИХ: Упис на факултете - За студије српског језика и књижевности заинтересована 23 матуранта!

Prvi upisni rok 21. juna, Foto Z. Jovanović

Najveća gužva na Univerzitetu u Beogradu je na stomatologiji, psihologiji,  medicini, FON, ETF...dok se na Poljoprivrednom, Šumarskom, Rudarsko geološkom, Tehnološko metalurškom ni posle tri dana nije prijavio planiran broj kandidata.

Trend manjeg interesovanja za nastavničke smerove nastavljen je i ove godine. Na smeru - srpski jezik i književnost na Filološkom fakultetu podnete su 23 prijave na odobrenih 100 mesta, dok su na srpskoj književnosti i jeziku dokumenta predala 23 kandidata, a kvota je 62.

Za 220 mesta na Stomatološkom fakultetu u Beogradu dokumenta je predalo više od 680 kandidata, dok će se za 116 mesta na psihologiji "boriti" blizu 600 svršenih srednjoškolaca. Fakultet organizacionih nauka je i ove godine poneo "titulu" visokoškolske ustanove sa najvećim brojem prijavljenih. Tako je na 390 mesta na menadžmentu i organizaciji konkurisalo 1.217 budućih brucoša, dok je za IT podneta 1.321 prijava za 590 mesta. Amfitetari će biti puni i na Mašinskom, Arhitektonskom, ETF, Fakultetu veterinarske medicine, FASPERu... Za 30 mesta na odseku hemija životne sredine na Hemijskom fakultetu konkurisalo 125 maturanata, na odseku logopedija na FASPERU čak 272 , a upisna kvota je 50. Ista situacija je i na odseku za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Kako se raj na zemlji PRETVORIO U PRAVI PAKAO