RUSI SNIMAJU SERIJAL O SRBIJI: Emisija će biti emitovana na Prvom kanalu ruske državne televizije u udarnom terminu za novogodišnje praznike

Novosti online

20. 10. 2024. u 15:57

UZ PODRŠKU Kancelarije za javnu i kulturnu diplomatiju, u Srbiji boravi ekipa ruske televizije koja snima dve epizode popularne serije „Život naših ljudi“ (ŽIZNЬ SVOIH) , a emisija će biti emitovana na Prvom kanalu ruske državne televizije u udarnom terminu za novogodišnje praznike.

РУСИ СНИМАЈУ СЕРИЈАЛ О СРБИЈИ: Емисија ће бити емитована на Првом каналу руске државне телевизије у ударном термину за новогодишње празнике

Foto: Free Images Pixabay

- Ovaj projekat ima veliki značaj za našu zemlju, jer omogućava da se pred ruskim i međunarodnim auditorijumom predstave bogata kultura, tradicija i život u Srbiji. Snimanje ove emisije je još jedan korak u jačanju kulturnih i prijateljskih veza između Srbije i Rusije, veza koje su oduvek bile duboke i snažne. Kroz ovakve projekte imamo priliku da pokažemo svetu našu istoriju, običaje i vrednosti koje negujemo, kao i da se otvorimo za nove saradnje i razmenu ideja -  rekao je Arno Gujon direktor Kancelarije za javnu i kulturnu diplomatiju.

Kroz objektiv ruskih novinara koji dve nedelje obilaze Srbiju biće predstavljena srpska kultura, istorija, sport, gastronomija, ali i lične priče Rusa koji žive u našoj zemlji. Emisija će ugostiti i poznate ličnosti iz Srbije koje su postigle uspeh u Rusiji ili rade na promovisanju rusko-srpskih odnosa, režisera Emira Kusturicu, producenta Boška Kozarskog, fudbalera Ognjena Koromana, direktora „Ruskog doma“ Evgenija Barova, Irinu Antanasijević profesorku na Filološkom fakultetu. 

Za emisiju snimili su Hram Svetog Save i ruskog mozaičara Nikolaja Muhina koji je napravio mozaik u Hramu. Ekipa je snimila eksperiment pravljenja parfema u parfimeriji „Sava“, proces pravljenja ajvara, kajmaka, zemunsku pijacu, majstorski čas izrade grnčarije u Zlakusi, zlatiborske trubače i folkloraše. Snimljen je i manastir Svetog Romana kod Paraćina gde je sahranjeno srce grofa Rajevskog koji poslužio kao inspiracija za lika grofa Vronjskog iz knjige Ana Karenjina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠTA OVO ZNAČI ZA ĐOKOVIĆA? Epilog turnira u Stokholmu mogao bi da pomrsi račune Novaku!