"EDIP" GOSTUJE U PORTU: Predstava Jugoslovenskog dramskog pozorišta na sceni Nacionalnog teatra Sao Žoao

V.V.S.

17. 10. 2024. u 22:51

PREDSTAVA "Edip" Jugoslovenskog dramskog pozorišta, po motivima Sofoklove tragedije i u režiji Vita Taufera, biće izvedena 18. i 19. oktobra na sceni Nacionalnog teatra Sao Žoao u Portu.

ЕДИП ГОСТУЈЕ У ПОРТУ: Представа Југословенског драмског позоришта на сцени Националног театра Сао Жоао

foto N.Babić

Od premijere (septembra 2022.) predstava je do sada učestvovala na Mitem festivalu u Budimpešti, gostovala u Gradskom pozorištu u Istanbulu, izvođena je na scenama zagrebačkog ZKM-a, Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu, Slovenskog narodnog gledališča Drama u Ljubljani i na Pozorišnom maratonu u Somboru. "Edip" je na Međunarodnom festivalu malih scena u Rijeci dobio nagradu za najbolju predstavu u celini, glavnu mušku ulogu (Milan Marić), mladog glumca(Joakim Tasić) i nagradu publike, a na užičkom Jugoslovenskom pozorišnom festivalu "Bez prevoda" osvojio je "Ardaliona" za najbolju predstavu, mušku ulogu i kostim, kao i priznanje publike.

Jugoslovensko dramsko pozorište već je nastupalo na sceni Nacionalnog teatra Sao Žoao u Portu sa predstavom "Vatre" Marije Velasko (u režiji Karme Portačeli) na festivalu "Finistera", koji je održan prošle godine u organizaciji Unije teatara Evrope.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ČETVORICA SRBA PROGLAŠENA ZA NEPRIJATELJE UKRAJINE! Tri fudbalska reprezentativca i trener uradili ovo - i našli se na crnoj listi