SLAVUJ VIZANTIJSKE MUZIKE: Teolog Nikodimos Kabarnos prirediće jedinstven koncert u Novom Sadu

J. S.

10. 10. 2024. u 11:50

U GRADSKOJ koncertnoj dvorani u Novom Sadu, arhimandrit Nikodimos Kabarnos prirediće koncert vizantijske muzike (19. oktobra, 20:30 sati) u pratnji novosadskog ženskog hora „Sveti Jovan Damaskin“.

СЛАВУЈ ВИЗАНТИЈСКЕ МУЗИКЕ: Теолог Никодимос Кабарнос приредиће jединствен  концерт у Новом Саду

Foto/Promo

Sa blagoslovom mitropolita  bačkog Irineja, koncert priređuju  Kulturni centar Novog Sada i Kulturni centar “Lukijan Mušicki” iz Temerina.

Arhimandrit Kabarnos je teolog, doktor komunikologije – teologije, filmski i televizijski reditelj, producent zvuka, pijanista, horski dirigent i solista, koji se posvetio vizantijskoj muzici i učinio je dostupnijom ljudima širom sveta, posebno mladima putem interneta.

Nazvan je „slavujem vizantijske muzike“. Priredio je 500 koncerata širom sveta. Počeo je kao profesionalni pojac sa 13 godina, a dve godine docnije , Ministarstvo obrazovanja Grčke dodelio mu je posebnu nagradu za izuzetni talenat, u izvođenju vizantijske muzike. Kao pripadnik svetske baštine vizantijske muzike, podigao je vizantijsku muziku na nivo najslušanije i najgledanije u Evropi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠVEDSKI DOKUMENTARAC: Hrvatski teroristi srušili JAT-ov avion 1972, pad preživela samo stjuardesa Vesna Vulović

ŠVEDSKI DOKUMENTARAC: Hrvatski teroristi srušili JAT-ov avion 1972, pad preživela samo stjuardesa Vesna Vulović

JAT-ov avion “McDonnell Douglas DC-9” eksplodirao je tokom leta između Kopenhagena i Zagreba 26. januara 1972. i srušio se blizu sela Srpska Kamenjica, u tadašnjoj Čehoslovačkoj. Avion kojim su upravljali kapetan Ludvik Razdrih i kopilot Ratko Mihić raspao se na više delova i nakon nekoliko minuta slobodnog pada završio na livadi na rubu šume.

10. 10. 2024. u 13:47

Komentari (0)

Wolt i Mercator spajaju domaće proizvode sa popustima