UMELA JE DA NASMEJE I RASPLAČE PUBLIKU: Selaković povodom smrti Radmile Živković

Novosti online

20. 09. 2024. u 13:12

MINISTAR kulture Nikola Selaković uputio je telegram saučešća povodom smrti Radmile Živković.

УМЕЛА ЈЕ ДА НАСМЕЈЕ И РАСПЛАЧЕ ПУБЛИКУ: Селаковић поводом смрти Радмиле Живковић

Foto: V. Danilov

- Sa velikom tugom sam primio vest da nas je napustila Radmila Živković, prvakinja Drame Narodnog pozorišta u Beogradu, velika glumica i simbol jednog vremena. Pamtićemo je po vrhunskom umeću da kroz različite uloge nasmeje i rasplače publiku, ali i po izuzetnoj lepoti kojom nije bila blagoslovena samo spolja.

Sa podjednakim žarom nastupala je na scenama beogradskih pozorišta, ostvarila zapažene role na filmskom platnu i u televizijskim serijama, a impresivnu karijeru krunisala brojnim zasluženim nagradama. Ipak, u srca svih nas koji smo imali čast da je gledamo u matičnoj kući – Narodnom pozorištu u Beogradu, zauvek će ostati urezana najviše po briljantnoj ulozi čuvene Živke Popović koju je u Nušićevoj "Gospođi ministarki“ igrala skoro dve decenije. Živeće Rada zauvek u svima nama jer nećemo niti možemo zaboraviti njen lik i njena dela kojima je obasjavala kulturnu scenu naše zemlje.

Porodici, kolegama i prijateljima Radmile Živković izražavam najdublje saučešće. Neka počiva u miru - napisao je Selaković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIŠTA OD TREĆE FAZE: KK Partizan završio sa prodajom sezonskih karata