POMERANJE GRANICA: Predstavljanje radova grafičara Vladimira Milanovića u galeriji "B2"

M.A.K.

13. 09. 2024. u 16:52

UGLEDNI grafičar Vladimir Milanović, predstaviće novu izložbu pod nazivom (OUT)LINES, u subotu, 14.septembra u 19 časova u beogradskoj galeriji "B2".

ПОМЕРАЊЕ ГРАНИЦА: Представљање радова графичара Владимира Милановића у галерији Б2

Foto promo

Ovaj autor je diplomirao, magistrirao i doktorirao na Grafičkom odseku Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu, gde je trenutno u zvanju vanrednog profesora, a do sada je imao 19 samostalnih, i učestvovao na više od sto grupnih izložbi.

- Umetnički opus Vladimira Milanovića, poslednjih dvadesetak godina koliko je izlagački prisutan i aktivan na umetničkoj sceni, ukratko bi se mogao okarakterisati autorovom kontinuiranom navigacijom kroz različite i mnogostrane prakse, tehnike i konceptualne okvire unutar grafičkog stvaralaštva - piše kustos izložbe Miroslav Karić u tekstu pod nazivom "Ugao mesta kreacije", objavljenom ui katalogu. - Već sa prvim radovima i serijama Milanović je pokazao ne samo vrsno poznavanje i vladanje tradicionalnim grafičkim tehničko-tehnološkim postupcima i procedurama, nego istovremeno i nagovestio pravac daljih bavljenja u polju grafike baziranih upravo na istraživanju parametara i konvencija samog medija i testiranjem potencijala njegovih praktičnih i idejnih proširenja. Cilj umetnikovih redefinisanja i pomeranja granica grafičkog izraza integrisanjem raznih metoda i inoviranjem tehničkih postupaka jeste otkrivanje višeslojne prirode grafike i njene perzistentne, vitalne uloge i jedinstvenih kvaliteta u oblikovanju sve kompleksnijeg pejzaža vizuelne umetničke produkcije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

4 proizvoda koja vaša deca koriste svaki dan i koja morate dobro odabrati jer mogu biti opasna po zdravlje