DETEKTIVSKA PRIČA U ATELJEU 212: Roman "Niko nije zaboravljen i ničega se ne sećamo" na pozorišnoj sceni

V.V.S.

14. 08. 2024. u 16:12

U ATELjEU 212 priprema se za novu sezonu predstava "Niko nije zaboravljen i ničega se ne sećamo", prema istoimenom romanu Mirjane Drljević, u dramatizaciji Slobodana Obradovića i režiji Bojane Lazić. Pretpremijera je najavljena za 14.septembar na Sceni "Mira Trailović".

ДЕТЕКТИВСКА ПРИЧА У АТЕЉЕУ 212: Роман Нико није заборављен и ничега се не сећамо на позоришној сцени

foto Atelje 212

Kako se najavljuje, roman "Niko nije zaboravljen i ničega se ne sećamo" u osnovi je detektivska priča koji prati istragu tri nestale devojke. Inspektorka Lepa Vidić i sama majka, istražujući slučaj nestalih devojaka upoznaje svet njihovih majki. Taj svet bliskih prijateljica iz detinjstva uronjen je u iskustva i sećanja na ratnu prošlost devedesetih godina prošlog veka. Lepa Vidić u rasvetljavanju kompleksnog i konkretnog zločina iza sadašnjosti, razotkriva klupko sukoba i zločina iz prošlosti, rasvetljavajući priču o društvu uopšte. Periša Perišić je u pogovoru roman precizno okarakterisao i kao "forenziku kolektivnog pamćenja".

Mirjana Drljević, rođena 1971. u Beogradu, autorka je drame "San o Svetom Petru Cetinjskom" igrane u Crnogorskom narodnom pozorištu i javno čitane u Narodnom pozorištu u Beogradu, kao i drame "Suncokreti" izvođene u Narodnom pozorištu "Sterija" u Vršcu. "Niko nije zaboravljen i ničega se ne sećamo" njen je debitantski roman.

Igraju Aleksandra Janković, Borjanka Ljumović,Radmila Tomović, Anastasia Mandić i Snežana Savić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MARINAC UKRAO BORBENI AVION: Bio jedan od najboljih vojnika SAD - 45 minuta na nebu pravio šou (VIDEO)

MARINAC UKRAO BORBENI AVION: Bio jedan od najboljih vojnika SAD - 45 minuta na nebu pravio šou (VIDEO)

KRAĐA porodičnog automobila iz garaže ili dvorišta je nešto što su mnogi roditelji i njihovi sinovi i kćeri imali prilike da iskuse i često je samo faza u odrastanju tinejdžera; za razliku od nje, krađa vojnog aviona predstavlja potpuno drugačiju vrstu avanture. Ipak, i takvi slučajevi zabeleženi su tokom istorije avijacije - i to ne samo jedan ili dva.

16. 09. 2024. u 12:07

Komentari (0)

IBRAHIMOVIĆ U CENTRU SKANDALA: Italija bruji o Zlatanovoj osveti, oterao trenera iz Milana, ovo je pravi razlog