ROMAN O RAVNICI I OBIČNO-NEOBIČNIM LIKOVIMA: Promocija "Vile Fazanka" Bojana Krivokapića, nominovane za Evropsku nagradu za književnost

V.C.S.

02. 07. 2024. u 12:15

ROMAN "Vila Fazanka" Bojana Krivokapića, koji je bio nominovan za ovogodišnju Evropsku nagradu za književnost, biće predstavljen u sredu, 3. jula, u 19 sati, u Kulturnom centru Grad.

РОМАН О РАВНИЦИ И ОБИЧНО-НЕОБИЧНИМ ЛИКОВИМА: Промоција Виле Фазанка Бојана Кривокапића, номиноване за Европску награду за књижевност

Pera Knežević

Roman predstavlja Anu po povratku iz inostranstva, gde je provela skoro ceo radni vek, koja kupuje stan "s pogledom na Dunav i Dom armije", pokušavajući da se udomi, ali joj "ptice iz prošlosti ne daju mira". Jednog avgusta odlazi na sever ravnice, u Vilu Fazanku, da pričuva kuću i vižlu najbolje prijateljice.

Kako navodi izdavač "Arete", to je početak grozda priča, susreta i odnosa nekih naizgled običnih, ali i vrlo neobičnih likova: " Ovo je roman o mirnoj ravnici koja bubri kao potkožni prišt i iz koje glasovi prošlih vremena i nekadašnji stanari stuštenih kuća svojim višeglasjem ne dopuštaju velu zaborava da ih prekrije. Vila Fazanka, u kojoj se jedan u drugi prelivaju ambijent primorski i ravničarski, roman je i o mogućim ljubavima i svetu u kojem gubici ne moraju da nas povuku na dno, već nam otvaraju nove spoznaje i dovode nas do spokoja."

Arete

Krivokapić je dobitnik više nagrada za prozu i poeziju, među kojima je i Nagrada Mirko Kovač za najbolje delo mladog autora u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Crnoj Gori 2018, za roman "Proleće se na put sprema".

Razgovor sa autorom moderiraće spisateljica Marijana Čanak, a događaj se realizuje u saradnji KC Grad sa Kreativnom Evropom i Evropskom nagradom za književnost, u okviru programske platforme "Booking".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPROBAJTE IKEA KREATIV: Uz pomoć veštačke inteligencije i 3D tehnologije kreirajte svoj idealni životni prostor