ZA JUBILEJ "BALKAN EKSPRES": Pozorište na Terazijama planira čuveni naslov u režiji Darjana Mihajlovića

V.V.S.

01. 07. 2024. u 15:48

POZORIŠTE na Terazijama najavljuje u sledećoj, jubilarnoj 75. sezoni veliki domaći naslov: premijeru mjuzikla "Balkan ekspres". Novi projekat je u skladu sa zacrtanom repertoarskom politikom i negovanjem inscenacije domaćih naslova u formi mjuzikla.

ЗА ЈУБИЛЕЈ БАЛКАН ЕКСПРЕС: Позориште на Теразијама планира чувени наслов у режији Дарјана Михајловића

foto Tanjug

- "Balkan ekspres" je genijalni Gordan Mihić stvorio zajedno sa fascinantnim Zoranom Simjanovićem. Nas čeka veliko zadovoljstvo da publici prenesemo likove Popaja, Pika, Lili i ostalih, kao i da ponovo čujemo melodije koje će ostati upamćene za sva vremena. Nadamo se da ćemo vratiti bar mali deo divne prošlosti na putovanju koje nam sledi - ističe reditelj Darjan Mihajlović.

Istoimeni čuveni film nastao je 1983. godine (u režiji Branka Baletića), a dramski tekst Gordana Mihića za potrebe muzičkog pozorišta će dramaturški uobličiti Milena Depolo, muziku Zorana Simjanovića će aranžirati i komponovati nove numere Aleksandar Sedlar. U autorskom timu su i koreograf Igor Barberić, scenograf Aleksandar Denić i kostimograf Lana Cvijanović.

Pozorište na Terazijama raspisuje audiciju za ulogu Lili,a prijavljivanje je od srede, 3. jula, do petka, 5. jula. Audicija će se održanati od 5. do 8. septembra u Pozorištu na Terazijama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODMOR IZ SNOVA ZA SAMO 299 EVRA PO OSOBI! Ovu egzotičnu ponudu ne smete propustiti, CENE NIKAD MANJE!