PUNOLETSTVO FESTIVALA „KIKINDA ŠORT“ : Pisci sutra čitaju u biblioteci, a u subotu u Beogradu

Рада Шегрт
Rada Šegrt

27. 06. 2024. u 17:34

Međunarodni festival kratke priče „Kikinda šort“ postaje punoletan i ove godine biće održan 18. put, najpre u petak uveče u Kikindi, a u subotu u Beogradu.

ПУНОЛЕТСТВО ФЕСТИВАЛА „КИКИНДА ШОРТ“ : Писци сутра читају у библиотеци, а у суботу у Београду

Foto: Narodna biblioteka "Jovan Popović"

Od 2006. godine, kada je pokrenut, na njemu je do sada učestvovalo više od 250 pisaca iz 30-ak zemalja, a među njima i dobitnici brojnih književnih nagrada.

- Ove godine kada „Kikinda šort“ postaje punoletan, odlučeno je da se odstupi od dosadašnjih kriterijuma odabira učesnika, pa su pozvan i naši priznati književnici, dobitnici najznačajnijih domaćih i međunarodnih nagrada koje povezuje pisanje ne samo priča, kao ranije, već i kolumni koje nisu književni žanr, ali imaju mnogo dodirnih tačaka sa kratkim pričama. Tako će učesnici biti: Dejan Atanacković, Dragan Velikić, Marko Vidojković, Mirjana Đurđević, Edi Matić, Tomislav Marković, Dragoljub Petrović, Đerđ Serbhorvat i Marko Šelić Marčelo – objašnjeno je iz udruženja "Kikinda šort".

Oni će svoje priče i tekstove čitati u dvorištu Narodne biblioteke „Jovan Popović“, od 20,30 sati, a u Dorćol platzi od 21 sata. Festival su podržali Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama i Grad Kikinda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NAMEŠTALJKA OD POČETKA: Bivši obaveštajac otkrio mračnu tajnu debate u SAD