PROJEKCIJE U ČETIRI GRADA, U DVORANAMA I NA OTVORENOm: Šesti Festival francuskog filma od 19. do 23. juna

M. N. M.

18. 06. 2024. u 16:39

TOKOM šestog Festivala francuskog filma koji se održava od 19. do 23. juna u Beogradu, Nišu, Novom Sadu i Zrenjaninu, biće prikazano devet ostvarenja najnovije francuske kinematografije, dok će OFF program - Ciklus sport na filmu, u susret Olimpijskim igrama, predstaviti tri ostvarenja.

ПРОЈЕКЦИЈЕ У ЧЕТИРИ ГРАДА, У ДВОРАНАМА И НА ОТВОРЕНОм: Шести Фестивал француског филма од 19. до 23. јуна

promo

Festival će u sredu u 21 čas na Kosančićevom vencu otvoriti film "Nepoželjni" francuskog reditelja Ladža Lija, koji je međunarodnu slavu stekao igranim filmom "Jadnici" (2019) za koji je dobio nagradu žirija na Kanskom festivalu. Nakon projekcije biće održan razgovor sa autorom filma i glumcem Aleksijem Manentijem, publici poznatim po filmu "Čuvari formule", čija je majka poreklom iz Srbije.

Projekcije filmova održavaće se od 21 čas, pod vedrim nebom na Kosančićevom vencu, Silosima Beograd i u zvezdarskom parku Beograd bašta, ali i u MTS Dvorani (od 17 sati), dok one u sali Kulturnog centra Novog Sada i bioskopu Cine Grand Delta Planet u Nišu počinju od 19 časova. Program na platou između dve kule poslovnog centra "Ušće" na Novom Beogradu biće održan od 4. do 7. jula, dok će program u Zrenjaninu biti naknadno objavljen.

Kum ovogodišnjeg izdanja festivala je čuveni srpski glumac, reditelj i producent Dragan Bjelogrlić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RONALDOVA ŽENA NIKAD IZAZOVNIJA: Lepa Georgina mamila uzdahe na Evropskom prvenstvu (FOTO)