DIPLOMATSKI DAN ZA KUČEVSKI VEZ: Manifestacija u organizaciji NALED-a i Etno mreže

M.A.K.

29. 05. 2024. u 18:01

KOLONIJA veza u Kučevu već godinama okuplja žene, majstore tehnike dekorativnog veza štampujit, koju neguje vlaška zajednica u ovom kraju, a čija je tehnika krajem prošle godine upisana u Nacionalni registar nematerijalnog kulturnog nasleđa.

ДИПЛОМАТСКИ ДАН ЗА КУЧЕВСКИ ВЕЗ: Манифестација у организацији НАЛЕД-а и Етно мреже

Foto promo

Ova manifestacija, koju organizuju NALED i Etno mreža, u partnerstvu sa opštinom Kučevo i tamošnjom Turističkom, u okviru 56. Smotre narodnog stvaralaštva "Homoljski motivi", u četvrtak, 30. maja organizuje Diplomatski dan.

Tim povodom gosti vezilja biće Brankica Janković, poverenica za ravnopravnost, Svetoslav Atanasov, generalni direktor Koka-kole Srbija i Crna Gora, Džajlz Norman, ambasador Kanade, Tamara Vučić, supruga predsednika Srbije i dr Ivan Rajičić, narodni poslanik.

Inače, kao krovna asocijacija proizvođača rukotvorina iz cele Srbije, Etno mreža organizuje kolonije starih zanata, kao jednog od načina da se čuvari kulturnog nasleđa promovišu i ekonomski osnaže. Do sada je organizovala više od 20 zanatskih kolonija u sedam gradova. Svaka kolonija je imala i program kurseva za zanatlije, predavanja renomiranih etnologa i dizajnera, kao takmičenja u izradi visokokvalitetnih komada sa tradicionalnim motivima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

STIGAO NOVI JUSEIN BOLT! Ima 16 godina i upravo je zapanjio ceo svet kako trči na 100 metara (VIDEO)