FORUM POSVEĆEN POZORIŠTU: Razgovori o teatru, finansiranju, festivalima i publici

V.V.S.

26. 09. 2023. u 13:16

TREĆI Forum o opravdanju stvaralaštva biće posvećen pozorištu, pozorišnim umetnicima , teoretičarama i stručnjacima koji će kroz osam tribina raspravljati na koji način i u kom smislu pozorišno stvaralaštvo odgovara na izazove stradanja, apsurda, neukusa, neznanja, urušavanja i nebića.

ФОРУМ ПОСВЕЋЕН ПОЗОРИШТУ: Разговори о театру, финансирању, фестивалима и публици

foto Promo

Učeesnici će diskutovati i o razvoju kreativnog sektora u Srbiji, finansiranju pozorišta, važnosti festivala...

U utorak i sredu 26. i 27. septembra, u Galeriji Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka, prva dva panela biće održana u ovogodišnji ciklus Tribina, koji će moderirati dramaturg Aleksandar Đaja. Biće reči o ulozi pozorišta u razvoju kreativnog sektora u Srbiji, finansiranju pozorišta, važnosti pozorišnih festivala i načinu na koji razvijati pozorišnu publiku.

Muzika u Srbiji kao oblik pozorišta, tema je prvog panela u kome učestvuju prof. Svetozar Toza Rapajić, reditelj Vladimir Lazić i glumac Dragan Vujić Vujke. Na drugom panelu govoriće se o razvoju pozorišne publike u Srbiji, a o tome će govoriti pisac Miodrag Ilić, dramaturg Momčilo Kovačević i Vladan Đurković, direktor Pozorišta lutaka „Pinokio“. Tribina o opravdavanju stvaralaštva organizuje se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Srbije..

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

PRINCEZA PONOVO TRUDNA: Nova prinova u britanskoj kraljevskoj porodici