U TRCI ZA ZLATNU ANTENU 14 NASLOVA: Selektovane serije za 14. izadnje FEDIS-a, od 8. do 10. oktobra u Domu omladine Beograda

J. BANjANIN

19. 09. 2024. u 18:59

NA ovogodišnjem, 14. izdanju Međunarodnog festivala drama i serija (FEDIS), selektor Radenko Ranković izabrao je isto toliko TV naslova.

У ТРЦИ ЗА ЗЛАТНУ АНТЕНУ 14 НАСЛОВА: Селектоване серије за 14. изадње ФЕДИС-а, од 8. до 10. октобра у Дому омладине Београда

Foto Fedis

Tako se u trci za nagradu Zlatna antena našlo 14 serija iz Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine, premijerno prikazanih televizijske sezone 2023/24.

Među odabranima, najviše, čak 12, je TV ostvarenja iz naše zemlje, a to su: "Poseta" (16 epizda na Superstar TV i Prva), "Tunel" (12 epizoda na Superstar TV i RTS), "12 reči 2" (12 epizoda na Superstar TV i Prva), "Toma" (8 epizoda na Superstar TV i Prva), "V efekat" (8 epizoda na Superstar TV), "Vazdušni most" (6 epizoda na Superstar TV i RTS), "Poziv" (8 epizoda na RTS), "Koža" (10 epizoda na RTS), "Vreme smrti" (15 epizoda na Nova S), "Deca zla" (10 epizoda na platformi HBO maks), "Azbuka naših života 2" (11 epizoda na Superstar TV i Prva) i "Trag divljači" (4 epizode na Superstar i RTS).

Iz regiona nominovane su hrvatsko-ukrajinska serija "Šutnja 2" (6 epizoda na HRT i platformi HBO maks) i bosansko-hercegovačka drama "Znam kako dišeš" (šest epizoda na MY TV BH Telekom i Federalnoj TV).

Nagrade Zlatna antena dodeljuju se na osnovu odluke Žirija struke (sedam članova) i Stručnog žirija (osam članova iz celog regiona) u 13 kategorija, a publika, tačnije čitaoci našeg lista i portala "Novosti", odlučuje ko će biti najbolji glumački par. Ove godine, FEDIS se održava od 8. do 10. oktobra kao deo redovnog programa Doma omladine Beograda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I TENISERI SU ZATEČENI: Francuz potezom oduševio publiku (VIDEO)