SUD OSLOBODIO UGRENOVIĆA: Nema dokaza da je znao da je Milašinović ubio Luku Žižića

S. J. M.

01. 07. 2024. u 14:36

VIŠI sud u Beogradu u ponovljenom suđenju oslobodio je danas Kraljevčanina Jovana Ugrenovića optužbi da je pomogao Stefanu Milašinoviću nakon što je ovaj ubio Luku Žižića 28. aprila 2022. godine u Bloku 44 u Novom Beogradu, tako što mu je za skrivanje iznajmio rođakovu brvanaru.

СУД ОСЛОБОДИО УГРЕНОВИЋА: Нема доказа да је знао да је Милашиновић убио Луку Жижића

Foto: Novosti

Sudija je navela da nema potrebe da sudsko veće insistira na osuđujućoj presudi kada je jasan stav Apelacionog suda, koji je ukinuo prvu presudu kojom je Ugrenović bio osuđen na godinu i po dana zatvora.

Više javno tužilaštvo u Beogradu najavilo je da će se žaliti na ovu presudu, jer su tražili da okrivljeni za pomaganje učiniocu nakon izvršenog krivičnog dela bude oglašen krivim i osuđen na tri godine zatvora.

Ponovljeno suđenje održano je danas i na njemu su pročitani svi dokazi. Ugrenović je ostao pri ranije iznetoj odbrani i ponovio je da nije kriv, a njegov branilac Nikola Ristović je zatražio da bude oslobođen.

- Kod krivičnog dela koje mu se stavlja na teret mora da postoji svesnost. Ovde ne postoji umišljaj, jer on nije znao koji je razlog Milašinovićevog skrivanja. Nije znao da je Milašinović počinio ubistvo i da mu zato treba da se skloni - kazao je Ristović.

Sud je završio pretres i nakon kraće pauze doneo je novu, prvostepenu, ovaj put oslobađajuću presudu za Ugrenovića.

Inače Stefan Milašinović pravosnažno je osuđen na 20 godina zatvora za Žižićevo ubistvo, a nedavno se policiji predao Uroš P., osumnjičen da je takođe Milašinoviću pomogao u skrivanju nakon ubistva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODMOR IZ SNOVA ZA SAMO 299 EVRA PO OSOBI! Ovu egzotičnu ponudu ne smete propustiti, CENE NIKAD MANJE!