SUKOB POČEO ZBOG KREM-BANANICA? Novi detalji o prebijanju nasmrt Đorđa Mijatovića (37)

Z. Uskoković

05. 06. 2024. u 12:10

DEČAKA poznajemo odranije. Tog popodneva smo mu dali novac da ode do prodavnice i kupi nam po vodu i krem-bananicu. Posle izvesnog vremena on se vratio sa flašicama vode, ali bez čokolade. Tada smo mu uzeli loptu i nismo hteli da je vratimo. On je otrčao kući.

СУКОБ ПОЧЕО ЗБОГ КРЕМ-БАНАНИЦА? Нови детаљи о пребијању насмрт Ђорђа Мијатовића (37)

Foto Nikola Skenderija/Printskrin

Ovo su, kako saznaju "Novosti", pored ostalog, tokom saslušanja u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, u Odeljenju za maloletnike, ispričala dvojica tinejdžera, optužena za teško ubistvo. Oni su osumnjičeni da su 26. maja, nogama i rukama nasmrt pretukli Đorđa Mijatovića (37), rođenog brata Vojina Mijatovića, potpredsednik Vlade Federacije Bosne i Hercegovine.

Zločin se dogodio u parkiću, u Ulici Dragice Končar, na Voždovcu, oko 17.30.

- Dečakov otac je onda izašao iz zgrade, prišao mi i počeo da se svađa, u stilu kakvo je to ponašanje, što mu uzimate loptu - ispričao je mlađi tinejdžer. - Onda mi je udario šamar i krenuli smo da se bijemo. Kada smo pali, ja sam ustao i onda smo ga udarali nogama po glavi i telu.

Posle batinanja, Mijatović je bio izvesno vreme svestan, čak je hodao i pričao, ali mu je ubrzo postalo toliko loše, da je dobio epileptični napad. Prebačen je Urgentni centar, gde je ponovo došlo do napada, a potom i infarkta. Ubrzo je preminuo. Obdukcija njegovog tela pokazala je da je preminuo usled teških povreda glave i naprsnuća lobanje.

- Pre tog događaja Mijatović nije bio bolestan, niti je ikad imao simtome epilepsije ili srčane probleme - navodi izvor "Novosti" iz istrage.

Brutalno prebijanje Mijatovića zabeleženo je i na kamerama, kao i bekstvo dvojice tinejdžera posle toga. Mlađi (15) je uhapšen sutradan, dok se stariji (16) predao dan kasnije. Inače, mlađi osumnjičeni ima debeo dosije u policiji i prijave za nasilje i tuče. U toku mu je suđenje u Višem sudu u Beogradu, Odeljenju za maloletnike, zbog učestvovanja u tuči. Optužen je da je bio deo grupe koja je napala jednog doktora i njegova dva sina, krajem decembra prošle godine u istom delu Voždovca, gde je pretučen Mijatović.

Hteo je da se umije

NI na kraj pameti mi nije bilo da je u životnoj opasnosti. Hteo je da se umije, ali smo mu rekli da ako se umije i dođe policija, nema rezultata. Njegova supruga je pozvala policiju, a on joj je tada kazao da su imali baklju, ali da nije htela da im se zapali - ispričala je žena koja je bila očevidac ovog tragičnog događaja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ JE TENISKI ZLIKOVAC: Iznenađujuće reči DŽona Mekinroa, ovo je rekao o Nadalu i Federeru