VRTIĆ ZAPALILI GUMOM OD KOLA: Požar u Novom Sadu namerno izazvan

Lj. P.

26. 08. 2022. u 08:29

ZA sad nepoznate osobe, za koje se pretpostavlja da su maloletnici, u noći između srede i četvrtka izazvale su požar na terasi vrtića "Dunavski cvet" u novosadskom naselju Telep. Izgrednici su na terasi dečjeg objekta u Ulici Ćirila i Metodija zapalili gumu.

ВРТИЋ ЗАПАЛИЛИ ГУМОМ ОД КОЛА: Пожар у Новом Саду намерно изазван

Foto: Privatna arhiva

ZAsad nepoznate osobe, za koje se pretpostavlja da su maloletnici, u noći između srede i četvrtka izazvale su požar na terasi vrtića "Dunavski cvet" u novosadskom naselju Telep.

Izgrednici su na terasi dečjeg objekta u Ulici Ćirila i Metodija zapalili gumu. Gust dim je zagaravio spoljni zid, a popucala su i stakla na dva gornja prozora.

Direktorka Predškolske ustanove "Radosno detinjstvo", Marijana Popov, potvrđuje da se dogodio incident i dodaje da je ovaj vrtić često na meti grupe mladih.

Foto: Privatna arhiva

 

- Doneli su i zapalili gumu na maloj terasi koja vodi do radne sobe - predočava nam direktorka, napominjući da unutar objekta ništa nije gorelo.

- Radnici "Stana" su bili i na dva prozora na kojima su od toplote popucala stakla, privremeno je stavljen lim, dok se ne zastakle - objasnila je direktorka ove dečje ustanove. - Neke igračke na koje je pala garež i ne mogu se oprati bacićemo i deca ih neće upotrebljavati.

Foto: Privatna arhiva

 

Naša sagovornica ističe da je vrtić radio juče, i da će raditi i narednih dana.

Nemili događaj iz noći između srede i četvrtka, nažalost, nije prvi u vrtiću "Dunavski cvet" na Telepu. I ranije se dešavalo da maloletnici preskoče ogradu i uđu u dvorište vrtića i uništavaju stvari, u čijem opremanju su učestvovali i roditelji mališana koji ga pohađaju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POTRESNA ISPOVEST NEBOJŠE IZ KIKINDE: Otac i ja smo ostali bez posla 2008, nismo znali kako ćemo da preživimo (VIDEO)