NAĐENE PUŠKE, BOMBE, ZOLJA, MUNICIJA, FANTOMKE: Stanari u šoku nakon drame na Novom Beogradu: "Malo ko zna šta se sve tu dešava"

J.D.Lj.

26. 09. 2024. u 17:55

PRAVA drama odigravala se u Novom Beogradu, kada je danas oko podneva, veliki broj policijski vozila i policajaca, opkolio čitav kraj u bloku 29, gde je u jednoj od tamošnjih podzemnih garaža ispod višespratnice, koja se nalazi u blizini Palate Srbija, pronađena velika količina oružja.

НАЂЕНЕ ПУШКЕ, БОМБЕ, ЗОЉА, МУНИЦИЈА, ФАНТОМКЕ: Станари у шоку након драме на Новом Београду: Мало ко зна шта се све ту дешава

Foto: Instagram/moj beograd

Reč je, nezvanično, o više ručnih bombi i automatskih pušaka, ručnom minobacaču (zolji), eksplozivu, većoj količini municije, fantomkama.

O ovom događaju oglasio se potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić:

- Pripadnici ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu su oko 11,20 časova u jednoj garaži na Novom Beogradu pronašli veću količinu oružja i minsko-eksplozivnih naprava.

Na lice mesta odmah su izašli i pripadnici Sektora za vanredne situacije. Policija u saradnji sa nadležnim tužilaštvom, sprovodi sve neophodne operativne radnje u utvrđivanju svih činjenica i okolnosti i identifikaciji osobe čije je oružje.

U celu akciju, osim pripadnika MUP, uključeni su i BIA, a na lice mesta odmah je izašao i tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu koji je zajedno sa kolegama izvršio uviđaj u Bulevaru Arsenija Čarnojevića.

Prema prvim, nezvaničnim informacijama, sumnja se da su sa oružjem povezani hrvatski državljani.

Zbog opsadnog stanja oko zgrada u stanari ovog beogradskog naselja su bili vidno uznemireni i uplašeni.

- U tom delu ispod zgrade je veliki broj garaža, koje se iznajmljuju i nisu samo za stanare - kaže jedan od stanara. - Između njih postoje čak i prostorije od kojih su napravljeni improvizovani stanovi. Ima delova i gde se čak nalazi i prostor u koji stanari zgrade odlažu smeće. Međutim, niko od nas ništa nije sumnjivo primetio, sve dok nismo videli policiju, Hitnu pomoć i vatrogasce.

Prema rečima našeg sagovornika uviđaj oko zgrade i u garaži trajao je satima.

- Bilo je puno policije - kaže stanar. - Niko u taj prostor, kao ni u zgradu, nije mogao da uđe sve dok je uviđaj trajao i zaista, niko nije video šta je iz garaže u velikim crnim kesama izneto i uneto u kombi koji je bio parkiran ispred. Strašno je bilo, uplašili smo se, jer nismo znali šta se dešava. Ovde živi mnogo sveta, dosta je podstanara, pa se i ne poznajemo kako treba. Osim stanova, mnoge garaže se izdaju, tako da malo ko zna šta se sve tu dešava. Ne znam ko je vlasnik pomenute garaže, gde je i da li je koristi on ili je izdata.

U međuvremenu se, međutim, pojavio navodni vlasnik garaže.

On je tvrdi da živi u Novom Sadu i da je garažu iznajmio, ali da ne zna šta se unutra nalazilo i događalo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

NEVIDLJIVI EKOLOŠKI NEPRIJATELJ: Kako mikroplastika ugrožava životnu sredinu i ljudsko zdravlje