MINISTAR MALI U NASTAVKU RADNE POSETE VAŠINGTONU: Razgovarao sa potpredsednicom Svetske banke i direktorom Evropskog odeljenja u MMF-u

Novosti online

25. 10. 2024. u 11:50

MINISTAR finansija Siniša Mali oglasio se na svom Instagram nalogu, gde je podelio utiske radne posete Vašingtonu.

МИНИСТАР МАЛИ У НАСТАВКУ РАДНЕ ПОСЕТЕ ВАШИНГТОНУ: Разговарао са потпредседницом Светске банке и директором Европског одељења у ММФ-у

Foto: Instagram printskrin/mali_sinisa

- U nastavku radne posete Vašingtonu, sastali smo se sa potpredsednicom Svetske banke Antonelom Basani i direktorom Evropskog odeljenja u MMF-u Alfredom Kamerom, a prisustvovali smo i sastanku Konstituence.

Sa obe finansijske institucije imamo izuzetno dobru saradnju, a od naših sagovornika smo mogli da čujemo pohvale na račun Srbije i naših ekonomskih rezultata.

Novi dogovoreni trogodišnji aranžman Srbije sa MMF-om, koji neće podrazumevati nikakvo korišćenje finansijskih sredstava, jasan je pokazatelj nastavka reformi koje smo započeli 2015. godine i potvrda da i u teškim svetskim uslovima uspevamo da očuvamo makroekonomsku stabilnost.

Hoćemo da kroz dalje strukturne reforme pokažemo da smo potpuno posvećeni tome da naša ekonomija raste, i da okruženje u kome naša i strana preduzeća posluju bude što stabilnije i što interesantnije, povoljnije, atraktivnije.

Kad je reč o saradnji sa Svetskom bankom, obim naše saradnje je oko 4,6 milijardi evra, koliko je vredan portfolio koji čine projekti koji pokrivaju sve aspekte društvenog i ekonomskog života - istakao je Mali.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVI REKORD KARIJERE: Olga Danilović u polufinalu turnira u Kini, sledeća stanica grend slem šampionka (VIDEO)