FOND TELEKOMA SRBIJA OSTVARIO 13. INVESTICIJU: Srpsko-američki startap u fokusu

Novosti online

25. 10. 2024. u 08:58

STRATEŠKA investicija dodatno pozicionira Srbiju kao inovacioni centar za nove tehnologije, TS Ventures fond, vodeći domaći VC fond, osnovan od strane Telekoma Srbija pre manje od tri godine, ostvario je ukupno 13. investiciju, a četvrtu u ovoj godini.

ФОНД ТЕЛЕКОМА СРБИЈА ОСТВАРИО 13. ИНВЕСТИЦИЈУ: Српско-амерички стартап у фокусу

Foto promo

TS Ventures je investirao u srpsko-američki startap Connect The Dots, koji je uspešno zatvorio Series A rundu finansiranja. Ova strateška investicija pozicionira TS Ventures na globalnoj mapi investitora i skreće pažnju stranih investitora na veliki potencijal srpskog tehnološkog ekosistema, predstavljajući Srbiju kao zemlju sa izuzetnim tehnološkim talentima i inovativnim kapacitetima.

Connect The Dots je inovativna poslovna platforma koja koristi veštačku inteligenciju za mapiranje profesionalnih konekcija, analizirajući sve aspekte poslovne komunikacije kako bi korisnicima pružila dubok uvid u njihove poslovne veze i prilike. Platforma pomaže kompanijama da izgrade snažnije mreže, povežu se sa korisnicima i partnerima, te da prodajni timovi brže i efikasnije dolaze do novih klijenata.

- Ulaganje u Connect The Dots predstavlja mnogo više od finansijske podrške. Ovaj startap menja pravila igre i unapređuje način na koji se gradi i koristi profesionalna mreža kroz primenu veštačke inteligencije. Partnerstvom sa Connect The Dots potvrđujemo našu strategiju ulaganja u tehnološke inovacije sa globalnim potencijalom, istovremeno podržavajući razvoj izuzetnih talenata iz Srbije - izjavio je Davor Sakač, CEO TS Ventures fonda.

Tim Connect The Dots započeo je rad u San Francisku, ali se tokom godina prirodno proširio i u Beogradu, gde danas radi većina tima i gde se nalazi kompletan razvojni centar. Srbija se profilisala kao ključna tačka za razvoj tehnoloških inovacija, veštačke inteligencije i poslovnih rešenja koja transformišu industrije širom sveta. Pored TS Ventures fonda, u Connect The Dots investirali su i renomirani američki fondovi, uključujući Norwest Venture Partners, Cloud Apps Capital Partners i Velvet Sea Ventures, što dodatno potvrđuje potencijal ovog startapa.

- Podrška investitora koji prepoznaju vrednost naše platforme omogućava nam da nastavimo sa širenjem i unapređivanjem naših operacija. Posebno smo ponosni na jačanje prisustva u Srbiji, gde pronalazimo izuzetne talente. Sa ovakvom podrškom, sigurni smo da ćemo ostvariti još veći uspeh na međunarodnim tržištima – od SAD, preko Srbije, do drugih svetskih centara - izjavio je Drew Sechrist, CEO Connect The Dots.

TS Ventures je prvi korporativni VC fond u ovom delu Evrope, osnovan od strane kompanije Telekom Srbija, sa budžetom od 25 miliona evra za petogodišnji ciklus ulaganja. Misija fonda je podrška startapima sa potencijalom da transformišu industrije i kreiraju globalne uspešne priče, uz poseban fokus na razvoj domaćeg tehnološkog ekosistema.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PRVA VELIKA ODLUKA U PARTIZANU: Otpušten Ivica Iliev