POSLEDICE USTAVA IZ 1974. POSLE POLA VEKA: Naučni skup sutra u Kragujevcu o dokumentu koji je bio uvod u raspad SFRJ

S.S.R.

17. 10. 2024. u 14:24

POVODOM 50 godina od donošenja Ustava SFRJ iz 1974. godine, u Kragujevcu će sutra, 18. oktobra, u hotelu "Ženeva luks" sa početkom od 9:30, biti održan naučni skup na kojem će profesori, sudije, naučnici, predstavnici crkve predstaviti osvrt na ovaj dokument sa vremenskom distancom od pola veka.

ПОСЛЕДИЦЕ УСТАВА ИЗ 1974. ПОСЛЕ ПОЛА ВЕКА: Научни скуп сутра у Крагујевцу о документу који је био увод у распад СФРЈ

Novosti

Ustav koji je uveo dve pokrajine u Srbiju Vojvodini i Kosovo i Metohiju bio je praktično uvod u raspad SFRJ, a njegove posledice danas se dobro vide. Na naučnom skupu najviši pravni akt će biti sagledan sa više aspekata, a to će učiniti predstavnici država bivše Jugoslavije, ali i drugih zemalja.

Profesor Pravnog fakulteta Vladan Petrov govovoriće na temu:"50 godina od Ustava SFRJ IZ 1974. godine - proces koji ni(je) okončan", a Mato Arlović, sudija Utsvanog suda Hrvatske o ustavno pravnom dualizmu pravnog sudstva po Ustavu iz 1974. Akademik Aleksis Panagolupos, redovni član Evropske akademije nauka i umetnosti u Salzburgu osvrnuće se na temu:"Ustav, moral i etika", dok će Velibor Džomić protojerej stavrofor govoriti o pravu na slobodu veroispovesti po Ustavu iz 1974.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POSLEDNJA FOTOGRAFIJA LIJAMA PEJNA: Ko je devojka sa kojom je boravio u hotelu pre nego što je nastradao?