STRUČNJACI IZ CELOG SVETA RAZMENJIVALI ZNANJA: Beograd domaćin prestižnog međunarodnog oftalmološkog simpozijuma

Promo

07. 10. 2024. u 14:26

KOJA su to najnovija naučna dostignuća u oblasti dečije oftalmologije i strabologije, šta je funkcionalna slabovidost i kako se leči kod dece, kada nastaje pedijatrijski glaukom, samo su neke od tema koje su bile deo ovogodišnjeg Internacionalnog oftalmološkog simpozijuma, koji je okupio više od 600 oftalmologa, uključujući i vodeće svetske stručnjake.

СТРУЧЊАЦИ ИЗ ЦЕЛОГ СВЕТА РАЗМЕЊИВАЛИ ЗНАЊА: Београд домаћин престижног међународног офталмолошког симпозијума

Foto: Promo

Simpozijum je održan u organizaciji MediGroup „Klinike Miloš“, a fokus je bio na pedijatrijskoj oftalmologiji i strabologiji.

U Beogradu je ovim putem pružena jedinstvena prilika za razmenu znanja među stručnjacima iz Srbije, regiona i sveta, omogućavajući lekarima da prošire znanja o primeni najnovijih tehnika u lečenju najosetljivijih pacijenata – dece. Uz učešće vodećih globalnih imena iz oftalmologije, uključujući dr Kennetha W. Wrighta iz Sjedinjenih Američkih Država, jedan od najvažnijih ciljeva skupa bio je da se unaprede metode lečenja strabizma i drugih očnih oboljenja kod dece.

Marijana Vasilesku, generalna direktorka MediGroup sistema, istakla je važnost ovakvih skupova za dalji razvoj medicinske prakse.

- MediGroup, kao lider u privatnom zdravstvenom sektoru u Srbiji, kontinuirano ulaže u edukaciju i stručno usavršavanje svojih lekara kroz razmenu znanja sa istaknutim svetskim stručnjacima. Organizacija ovakvih simpozijuma omogućava našim lekarima da razmene znanja i metode lečenja, što direktno doprinosi unapređenju kvaliteta nege koju pružamo našim pacijentima. Ovaj simpozijum, sa posebnim fokusom na pedijatrijsku oftalmologiju, potvrđuje našu posvećenost očuvanju vida najmlađih pacijenata i unapređenju oftalmološke prakse u celini - istakla je Vasilesku.

Uoči simpozijuma, dr Wright, jedan od vodećih svetskih stručnjaka iz oblasti dečije oftalmologije, održao je jedinstveni edukativno-demonstrativni kurs za oftalmologe, tokom kojeg je prikazao operativni zahvat korekcije strabizma, pružajući našim stručnjacima dragocene uvide u najsavremenije hirurške tehnike i procedure.

Prof. dr Zora Ignjatović, direktorka Specijalne bolnice za oftalmologiju Klinika Miloš, naglasila je da je saradnja među subspecijalnostima u okviru oftalmologije ključ za dalji napredak u ovoj oblasti.

- Simpozijum se održava osmi put u organizaciji „MediGroup Klinike Miloš“ i usmeren je na to da se tokom jednog dana pokriju sve aktuelne teme iz određene oblasti oftalmologije, sa pažljivo izabranim predavačima, što garantuje visok naučni nivo, a istovremeno daje praktične smernice za svakodnevnu kliničku praksu. Tema je ovog puta dečja oftalmologija, koja svojim specifičnostima I brojnim kliničkim izazovima, zaslužuje najveću pažnju, imajući u vidu i da se radi o posebno osetljivoj populaciji. Uz pomoć partnera i MediGroup sistema kom Klinika Miloš pripada očuvali smo tradiciju da nema kotizacije za učesnike, čime se dodatno otvara put ka novim znanjima i kliničkim praksama, za sve koji žele da se stručno usavršavaju u oftalmologiji - istakla je prof. dr Ignjatović.

Očna bolnica „Klinika Miloš“ deo je MediGroup sistema i predstavlja naveću privatnu bolnicu za oftalmologiju u Srbiji. Opremljena je modernim ordinacijama, operacionim salama, biohemijskom laboratorijom, kabinetom za funkcionalnu dijagnostiku, ultrazvuk i terapiju laserima, kao i dnevnom bolnicom. Više informacija potražite na zvaničnoj stranici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Pravovremeno lečenje slabovidosti kod dece uspešno u 98 odsto slučajeva: Dr Aleksandra Radojičić deli ključne savete kako prepoznati probleme