UPALJEN METEOALARM, STIŽE PROMENA I NEĆE VAM SE SVIDETI: Vremenska prognoza za četvrtak, 3. oktobar

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

03. 10. 2024. u 01:00

REPUBLIČKI hidrometeorološki zavod dao je najnoviju vremensku prognozu za naredne dane.

УПАЉЕН МЕТЕОАЛАРМ, СТИЖЕ ПРОМЕНА И НЕЋЕ ВАМ СЕ СВИДЕТИ: Временска прогноза за четвртак, 3. октобар

Foto: M. Anđela/K. Mihajlović

 

VREME U SRBIJI

Umereno do potpuno oblačno, na severozapadu Srbije hladnije, a samo na jugu i jugoistoku zemlje i duži sunčani intervali uz letnje dnevne temperature.

U toku dana padavine najčešće u Vojvodini, dok će u ostalim krajevima pojava slabe kiše biti lokalna i kratkotrajna. U toku noći očekuje se širenje padavinske zone na celu zemlju i pojačanje intenziteta kiše i pljuskova.

Vetar slab i umeren, na planinama i u košavskom području povremeno jak južni i jugoistočni vetar, koji će u Vojvodini (osim južnog Banata) biti u skretanju na severni i severoistočni.

Najniža temperatura od 6 do 15, a najviša od 13 na severozapadu Vojvodine do 27 stepeni na jugoistoku Srbije.

 

VREME U BEOGRADU

U glavnom gradu umereno do potpuno oblačno i malo svežije s pojavom kiše u prekidima. Padavine se najpre očekuju ujutro, a zatim kasnije posle podne, uveče i noću, kada će doći i do pojačavanja intenziteta padavina.

Ujutru vetar pojačan, jugoistočni, a tokom dana uglavnom slabog do umerenog intenziteta i sa tendencijom skretanja na severoistočni u poslepodnevnim satima.

Najniža temperatura od 13 do 15, a najviša oko 19 stepeni.

PROGNOZA ZA NAREDNE DANE

U petak na severu i zapadu Srbije ujutro očekuje se kiša koja će tokom dana prestati. U ostalim krajevima, najavljuje se kiša, pljuskovi i grmljavine, koji će u južnoj, centralnoj i istočnoj Srbiji ponegde biti i izraženiji uz količinu padavina od 20 do 40 mm, a na području AP Kosova i Metohije lokalno i sa više od 60 mm za 24 sata.

Na krajnjem jugoistoku padavine će početi tek u petak posle podne, a maksimalna temperatura u ovom delu Srbije ponegde će dostići 30 stepeni.

Istovremeno na severozapadu će biti osetno hladnije (oko 15 stepeni). Za vikend se očekuje i dalje povremeno kratkotrajna kiša i lokalni pljuskovi, koji će u subotu još ponegde na jugu i jugoistoku biti praćeni grmljavinom, ali se obilne padavine ne očekuju.

Početkom naredne sedmice, u ponedeljak i utorak, biće pretežno sunčano uz manji porast dnevnih temperatura, a od srede najavljuje se novo prolazno naoblačenje s kišom.

(sputnikportal.rs)

BONUS VIDEO - RUSIJA LANSIRALA RAKETU: Pogledajte trenutak lansiranja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

NA TO SAM NAJPONOSNIJI: Andrija Milošević o kultnoj seriji zbog koje ga publika obožava (VIDEO)